Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı
 
Vali Salim Demir, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilerle bir araya geldi. Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Koordinesinde Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Salim Demir'in yanı sıra Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Konfeksiyon ve Tekstil Daire Başkanı Bilgehan Şaşmaz, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sait Cordan, uzman Mehmet Yakıcı, Çevre Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanı Ercan Gülay, Şube Müdürü Sabriye Ayhan, Çevre Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetimi Genel Müdürlüğü İzin ve Lisans Dairesi Başkanı Ufuk Türkmen, Uzman Gülşen Gedik,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü İstatistik, Değerlendirme ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Ercan Öz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'nden Uzman Faruk Bektaş, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Uşak OSB'de faaliyet gösteren sanayici ve iş adamları katıldı. 
 
Toplantıda konuşan Vali Salim Demir "Ülkemizin toplumsal ve ekonomik kalkınmasını sağlayabilmek için tüm sektörlerimizi senkronize olarak birlikte geliştirmeli; birlikte ilerlemesini sağlamalıyız" dedi. 
 
Ülkemizin, özellikle son 15 yılda çok ciddi gelişmelerin kaydedildiği ve bu gelişmelerin devam ettiği bir süreç içerisinde olduğunu belirten Vali Demir” Ekonomik ve toplumsal kalkınma topyekün bir olaydır. Dolayısıyla sadece belli bir sektörün kalkınması, belli bir sektörün gelişmesi ülkenin gerçek anlamda kalkınmasını ve gelişmesini sağlayamaz.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendisi için belirlemiş olduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için hep beraber el biriyle çalışmalıyız. Bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz, yürütmeye de devam edeceğiz. Biz de Uşak ilindeki kalkınmaya destek olmak Bakanlığımız temsilcileri, bölge müdürlerimiz, il müdürlerimizle birlikte devlet sanayici buluşmasını sağlamak amacıyla toplantımız gerçekleştiriyoruz” dedi..


 
Dünyanın her alanda artık çok küçük olduğunu ifade eden Vali Demir, “Küçülen dünyada Uşak’ın yerinin önemli olmasını istiyorsak; kamu ve özel sektör olarak dünyada ve ülkemizin diğer illerinde neler oluyor diye takip etmek, ona göre hareket edip kalkınma planları yapmak zorundayız. Elbette çalışma hayatında işletmelerimizin, fabrikalarımızın sorunları olacaktır. Bunlarla ilgili biz devlet olarak sanayicilerimizin yanında olduğunu göstermek için de buradayız. Toplantının ilerleyen bölümünde sanayicilerimizin bu sorunlarını dinleyip, gerekli çalışmalar ve temaslar yaparak sanayicimizin lehine olacak neticelerle geri dönüş yapacağız.  Organize Sanayi bölgemizle ilgili sanayici ve girişimcilere ulaşmak, onların sorunlarını çözmek amacıyla bu tür ekonomik buluşmaları bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İlimizdeki OSB’lerin yanı sıra Esnaf Odamızla da benzer toplantılar gerçekleştireceğiz" dedi. 


 
Uşak'ta mevcut Uşak OSB, Karma OSB ve Karahallı OSB’ye ilave olarak Banaz ilçesinde de yeni bir OSB kurulması için çalışmalara başlanıldığını dile getiren Vali Demir, "Banaz OSB’de seracılığın geliştirilmesi ve termal kaynakların kullanımına ağırlık verilmesi, bunum yanında Banaz’da termal kaynaklarının termal turizm alanında kullanılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Sanayi için bilgi ve teknoloji vazgeçilmez bir unsurdur. Bu nedenle önümüzdeki günlerde üniversitemizden akademisyenlerin de katılımıyla sanayicilerimiz ile birlikte ekonomik toplantılar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Devlet, üniversitelerimiz, sanayicilerimiz; tüm ekonomik sektörlerle beraber ülkenin kalkınmasına, gelişmesine daha çok katkı sağlamanın gayreti içinde olacağımızı ifade ediyor; toplantımızın hayırlı sonuçlarla vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu. 
 
Toplantının sonunda sanayicilerin sorunları masaya yatırılırken, sanayicilere verilen teşvikler ve yapılan çalışmalara yönelik bakanlık yetkililerince bilgi verildi.
Editör: TE Bilişim