Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, halk ekmekte kapasite artışıyla ilgili talepleri Uşak Belediye Meclisi’nde değerlendirdi. İYİ Partili Nurten Bakır, halk ekmeğin kentte daha fazla yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, “Ekmek fiyatları giderek artıyor ve halk ekmek kuyrukları dikkat çekiyor. Bu nedenle halk ekmekte kapasite mutlaka artırılmalı” dedi.  
İYİ Partili Bakır’ın talebine yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Ekmek piyasada 3 TL olması nedeniyle halk ekmek yoğun rağbet görüyor. Benim ekonomik durumum iyi. Ama ona rağmen ben ve eşim de bir şeyin ucuzu nerdeyse oradan almayı olağan görüyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımız içinde gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmamasına bakmadan herkese halk ekmeği ulaştırmak istiyoruz. Restoranlar da kullanma yoluna gidiyor. Bu dengeyi iyi gözetmek lazım. Biz bütün bunları göz önüne alarak, halk ekmekte kapasite artırmayı gündeme aldık. Halk ekmeği daha fazla üretip, piyasada denge unsuru oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
UŞAK BELEDİYESİ BİZİM DÖNEMİMİZDE 1 TL DAHİ BORÇLANMADI
Öte yandan projelere de genel olarak değinen Başkan Çakın, “DSI ile yaptığımız protokolle arıtma tesisini 2 katına çıkaracağız. Geri kazınım için de bir yatırım yapıyoruz. Uşak Deri Karma OSB’ye ve tarımsal alanlara su verecek projemizle ilgili gerekli çalışmalar tamamlandı ve ihale süreci başladı. Millet bahçesinde tadilat devam ediyor ve hava şartları iyi olduğunda çalışmalar başlayacak” dedi.
Çakın, borçlar için de, “Borçları ödeme konusunda ödemeleri aksatmadan hareket ediyoruz. Geçmişten kalan borçları tamamladık ve yenileri de vaat ettiğimiz tarihlerde ödüyoruz. Bankalarla yapılandırma yaparak, yatırımları devam ettirme yoluna gidiyoruz.  Göreve geldiğimizden itibaren 1 TL dahi borçlanmadık” dedi.

Editör: TE Bilişim