Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?
Uşak’ta, 22 Ocak 2018’den itibaren başlaması planlanan İstanbul-Uşak havayolu trafiği öncesi, talep ve beklentilerin konu edildiği bir toplantı yapıldı. Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, Uşak Deri Karma OSB Başkanı İbrahim Karahallı, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal ve kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda, yeniden uçuşları başlatacak olan Pegasus yetkilileri birer sunum yaptılar.  

Kısa bir süre önce kenti ziyaret eden Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, yeniden uçuşlar için söz vermiş ve 22 Ocak 2018’de hava trafiğinin yeniden başlayacağını bildirmişti.
1998’de inşa edilen, 3 bin 776 metrekarelik bir alana yayılan Uşak Havaalanı, 2002’de kapandı ve 2006’da tekrar uçuşlara açıldı. Atlasjet, Borajet, Anadolujet ve THY’nin İstanbul üzerine tarifesi seferler düzenlediği Uşak Havaalanı’nda yıllık ortalama 15 bin civarında yolcu taşındı. 2007’de yaklaşık 31 bin yolcu taşıyarak kendi rekorunu kıran Uşak, 2008’de 25 bin, 2010, 2011 döneminde yaklaşık 15 bin, 2012 ve 2013 yıllarında hiç yolcu taşımadı. 2014’TE 8 bin 500 yolcu taşıyan Uşak Havaalanı, bir yıl sonra 11 bin yolcu kapasitesine çıktı. Son olarak 2016’nın ilk 9 ayında 12 bin 300 yolcuya hizmet veren Uşak Havaalanı, o tarihten beri hiç yolcu uçuşu yapmadı. Halen 8 uçuş okulu ile anlaşması bulunan Uşak Havaalanı’nda eğitim amaçlı çalışmalar yapılıyor ve 83 personel görev yapıyor. 22 Ocak 2018 itibariyle tekrar başlayacak olan uçuşların haftanın 3 günü yapılması ve uçakların yaklaşık olarak 190 kişi kapasitesinde olacağı ifade ediliyor. Pegasus, Sabiha Gökçen üzerine yapılacak uçuşların başlangıç fiyatını 44,90 TL olarak belirledi.

PEGASUS'UN UÇUŞ PLANI


UŞAK TSO BAŞKANI’NDAN AÇIK ÇEK: KOMBİNE ALABİLİRİZ
22 Ocak 2018’de Pegasus ile tekrar uçuşlara başlaması planlanan Uşak Havaalanı için kentin şirketten bazı talepleri oldu. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir, uçuşların Atatürk Havalimanı üzerine olmasını, sabah erken saatlerden Uşak’tan çıkıp, aynı gün gece İstanbul’dan tekrar hareket etmesini ve haftanın her gününe uçuş programı yapılmasını istedi. Kandemir, kentin sanayici şehri olduğunu ve çevre ilçelerle birlikte yaklaşık olarak 700 bin kişilik bir kitleye hitap ettiğini kaydetti. Kandemir, “Uşak’tan uçuşların olmaması çok büyük bir handikap. Bizler önemli bir sanayi kentiyiz, 35 bin öğrencimiz var ve çevre ilçelerle birlikte 700 bin kişilik bir ağı kapsıyoruz. Bu nedenle uçuşların bir an önce başlamasını ve ilimiz sanayicisinin ihtiyaçlarına yanıt vermesini bekliyoruz. İşte size açık çek, gelin uçuşları sürekli yapın ve bizler de kombine alalım” dedi.

UŞAK VALİSİ: UN, YAĞ, ŞEKER VAR SADECE HELVA YAPMAMIZ GEREKİYOR
Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde hava yolunun halkın yolu olacağına dair sözünü hatırlatan Vali Salim Demir, “Uçakla seyahat etmek artık çok makul fiyatlarla yapılıyor. Gerçekten de hava yolu artık halkın yolu olmuş durumda. Uşak’ın yaşadığı bazı şansız durumlar olmuş. Ama ilimizde un, yağ ve şeker var, iş sadece helva yapmaya kalmış. Pegasus gibi güçlü bir şirketle çalışacağımız için şanslıyız. Biz uçuşların sürekli ve kente yarar sağlayacak şekilde olması için dersimizi çalıştık ve önerilerimizi sunacağız” dedi. Öte yandan Pegasus Satış Direktörü Emre Pekeşen, şirketin karşılayabileceği taleplerle ilgili bir sunum yaptı. Toplantı soru ve cevap şekilde devam etti.
 
 
Editör: TE Bilişim