Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek
Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, kentte üretim yapan şirketlerin bazılarının merkezlerinin İstanbul üzerinden ticaret yaptıkları için ihracat rakamlarının beklenenin daha altında kaydedildiğini belirtti. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre, Uşak’ın 2019’un ilk 10 aylık döneminde ihracatı toplamda, 205 milyon 837 bin dolar olarak gerçekleşti. 2018’in ilk 10 ayında ise bu rakam, 201 milyon 691 bin dolarda kalmıştı. Ekim 2019 ihracatı ise 20 milyon 883 bin dolar olurken, 2018’in aynı döneminde, bu rakam 24 milyon 33 bin dolardı.
    Kentin en çok ihracat yaptığı ürünler ise, halı, battaniye ve tekstil ürünleri olurken, ihracatın en yoğun yapıldığı ülkeler, ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa oldu. 
    İhracat rakamlarıyla ilgili daha önce yaptığı basın toplantısında bir değerlendirme yapan Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, “Uşak olarak ülkemizin önemli bir üretim kentiyiz ve burada ulusal ve uluslar arası çapta çalışan şirketlerimiz var. İhracat rakamlarına baktığımızda, istenen düzeyde olmadığını görüyoruz. Tabii bu rakamlara takılmamak lazım. Çünkü, ilimizde üretim yapıp da, satış ve pazarlamasını İstanbul’u merkez alarak gerçekleştiren şirketlerimiz bulunuyor. Türkiye’nin önde gelen markaları ilimizdeki tesislerde üretim yapıyorlar. Bu nedenle Uşak’ın gerçek ihracatını hesaplamak için, tüm şirketlerin satış işlemini Uşak üzerinden yapmaları lazım” dedi. 
    Ağaoğlu, kentte ihracatı artırmak için Uşak OSB olarak çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi. 
 
Editör: TE Bilişim