Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek
Ar-Ge ve KOSGEB Destekleri bilgilendirme toplantısı Uşak Organize Sanayi Bölgesinde Vali Salim Demir’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. 
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Koordinasyonunda OSB toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Salim Demir’in yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, sanayici ve iş adamları ile Uşak Üniversitesi öğretim üyeleri, KOSGEB, ZEKA, TKDK ve Kredi Garanti Fonu temsilcileri katıldı. 
 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, tüm sanayici ve iş adamlarının devlet tarafından sağlanan desteklerden faydalanmasını istediklerini belirterek OSB yönetimi olarak bu konuda her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade etti. 


 
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise; toplantıda yaptığı konuşmada, üniversitelerin temel görevinin öğrenci yetiştirmek ve araştırma yapmak olduğunu belirterek “Bunların yanında bir görevimiz de bulunduğumuz ilin ve bölgenin problemlerine çözüm getirecek bilgi üretmektir. O yüzden biz bu süreç içerisinde sanayicilerimizle beraber olmak istiyoruz. Uşak Üniversitesi olarak 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın deklare etmesiyle tekstil, deri ve seramik alanlarında pilot üniversite seçildik. Sanayicinin, tekstilcinin, dericinin ve seramikçinin problemlerini çözebilecek projeleri sizinle beraber yapmak istiyoruz. O nedenle bu önümüzdeki süreç içinde bu sektördeki paydaşlarımız bize gelirse, ortak proje yapar ve bunu en kısa zamanda Kalkınma Bakanlığımıza sunar ve buradan da destek almak için elimizden gelen gayreti ve çabayı gösteririz” dedi. 
 
Vali Salim Demir Uşak’ta Üniversite, sanayici buluşmasının daha görünür hale getirmek için gerçekleştirilen bu toplantının bir milat olarak saydıklarını ifade ederek, sanayici-üniversite işbirliğinin Uşak ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi. 


 
Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2023, 2053, ve 2071 hedeflerine tesadüfen ulaşamayacağını ifade eden Vali Salim Demir şunları söyledi, “Kâinatta tesadüf yoktur. Tesadüfen dünya satında gelişmiş, kalkınmış ve ilerlemesini sağlamış bir ülkenin olduğunu sanmıyorum. Şuanda eğer biz Türkiye Cumhuriyeti devleti için 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini belirlemişsek bunlara tesadüfen ulaşamayacağımızı bilmemiz lazım. Çalışmadan, üretmeden, bilimimizi, sanayimizi geliştirmeden ve dünyadaki teknolojiyi kendimiz üretmeden, bu hedeflerin hiç birini gerçekleştiremeyiz. İşte sanayi ile bilimin buluşması anlamına gelen, sanayide üretilen her ürünün bir bilgiden kaynaklandığını, teknolojinin özünde bir bilgi üretimi olduğunu unutmadan, mutlaka kentimizde sanayicimizle üniversitemizi buluşturmamız lazım. Bundan sonraki süreçte, seramik, tekstil ve deri sektöründeki tüm girişimcileri grup halinde üniversitemizde görüş ve önerileri değerlendirmek, sanayi ile bilimin nerelerde buluşması, hangi ortak noktalarda çalışmasını sağlamak üzere grup toplantıları yapmaya başlayacağız. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı bir milat olarak sayıyoruz. 2018 yılının başında olduğumuz bu günlerde huzurlu, güvenli ve gelişmiş bir ülke sağlamak için bu çalışmaların olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum” dedi. 
 
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin artık bir kaynak sorununun olmadığına dikkat çeken Vali Salim Demir, “Ülkemiz artık kaynak sorununu aşmış bir ülkedir. Eğer bir girişimciysek ve gerçekten değerli bir fikrimiz varsa bununla ilgili finans kaynağını bulmanın hiç zorlu olmadığını düşünüyorum. Geçen hafta TR33 bölgesinin 2018 teklif çağrı programlarının tanıtım ve çağrı başlangıcını UTSO da gerçekleştirdik. Afyonkarahisar, Manisa ve Kütahya illerinden gelen tüm katılımcılarla beraber hem özel teşebbüse hem de kamuya kaynak sağlayan önemli bir mali destek programı açıklayarak, başlangıcına start verdik. Bugün ise  Arge ve KOSGEB’in girişimcilere sunmuş olduğu kaynakları sizlere anlatacağız. Ağırlıklı olarak hibe boyutundaki kaynaklar siz girişimcilere anlatılacak. Bundan sonraki süreçte inanıyorum ki üniversitemiz ile birlikte sanayicilerimiz iş birliği içerisinde ilimizin ekonomik anlamda gelişmesi adına sağlanan bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirecektir” diye konuştu. 
 
Vali Salim Demir’in konuşmasının ardından Uşak Üniversitesi öğretim üyesi ve KÜSİ temsilcisi Doç. Dr. Abdullah Dikici, KOSGEB İl Müdürü Adem Aypar, ZEKA Koordinatörü Mehmet Tekeli, TKDK İl Müdürü Hasan Duru ve Afyonkarahisar Kredi Garanti Fonu Müdürü Veli Doğan tarafından kurumlarınca sağlanan desteklerle ilgili sanayici ve iş adamlara bilgilendirme sunumları yapıldı.
 
Editör: TE Bilişim