Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!
  Hollanda Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Ateşesi Jeroen Kelderhuis Uşak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. 
Ticaret Odası hizmet binasında gerçekleşen ziyarette Uşaklı sanayicilerle bir araya gelen Kelderhuis ; "Sizinle bugün tanışmanın yanı sıra hangi sektörlerde çalışabiliriz bunları da belirlemek istiyoruz. Bu çalışmalarımızın sonunda, bir kaç yıl içinde, Uşaklılar bizim en önemli partnerimiz Hollanda diyebilirse ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.
Ziyarete İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş, Hollanda İş Geliştirme Ofisi Direktörü Faruk Uçar da eşlik etti. Hollanda'nın Türkiye Ekonomi Bölümünün başında olduğunu vurgulayan Kelderhuis Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet'e ve iş adamlarına kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.
Türkiye sadece Ankara, İstanbul, İzmir'den ibaret olmadığını belirten Kelderhuis ; "Uşak ile son görüşmemiz epey bir zaman önce oldu ve tekrar sizinle görüşmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Hollanda Türkiye' de yatırımcı olarak her zaman ilk 3'te bulunmuştur. Türkiye ile ticarette şu an 16. sırada. Büyükelçimiz Cumhurbaşkanınız ile geçen yılki yaptığı görüşmede ticari anlamda bağlarımızı daha sıkı hale getirmeyi hedeflediler. Son olarak Hollanda'da yapılan toplantıda ülkelerimizin Ekonomi Bakanları bu konuyu tekrar ele aldılar. Doğruyu söylemek gerekirse Hollanda firmaların çoğu İstanbul merkezli çalışıyor. Bizim niyetimiz bu şirketlerimizin mallarını Türkiye'nin farklı illerde de pazarlamasında yardımcı olmak. Bunu Ankara'da yapamıyoruz. İzmir'deki ofisimizden bu anlamda daha memnunuz. İzmir'in başındaki isim olarak bundan sonra sizinle daha fazla çalışmak imkanını bulacağız. Büyükelçilik olarak Türkiye pazarında bir kaç sektöre bakıyoruz. Uşak'ta da bu sektörler önem taşıyabilir. Bu sektörler sağlık, su ve tarım sektörleri. Anladığım kadarıyla şu anda tarımda sektöründe daha çok çalışabileceğiz. Bu nedenle Ankara'da bulunan Tarım Ataşemiz ve İzmir'de bulunan Ticari Ofisimiz ile birlikte sizinle orta bir strateji kurmalarını isteyeceğim. Önümüzdeki yıllarda bunlar netleşir. Antalya bölgesinde Hollanda firmaları zaten yoğun bir şekilde seracılık faaliyetleri gösteriyor. Sizinle bugün tanışmanın yanı sıra hangi sektörlerde çalışabiliriz bunları da belirlemek istiyoruz. Umarım bu çalışmalarımızın sonucunda bir kaç yıl içinde Uşaklılar bizim en önemli partnerimiz Hollanda diyebiliyorsa ne mutlu bize." dedi.
Hollanda ya gelmek ürünleri görmek isteyenlerin vize problemiyle karşılaştıklarını söyleyen Kelderhuis Turuncu halı hizmetinden bahsetti. Kelderhuis bu sistem sayesinde Hollanda'ya ziyaretinde bulunacak iş adamlarına kolaylık sağlanacağına değindi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet de yaptığı konuşmada Uşak'ın özellikle tarım alanında Hollanda ile çalışması gerektiğini söyledi. Kuvvet; "Hollanda ile ileride çalışacağımız konular aşağı yukarı belirlendi. Tarım, hayvancılık, sera ve yeni inovasyon alanları gibi. Biliyorsunuz hayvancılıkta çok iyiler seracılıkta çok iyiler. Tarım da küçük bir ülke olmalarına rağmen büyük ihracatları var. Biz buradaki firmalarla çalışırsak özellikle tarımda büyük faydaları olacağına inanıyorum. Neden? Biz de tarımla ilgileniyoruz ama teknik tarımla maalesef hiç ilgilenmiyoruz. Toprak ne verirse biz onu alıyoruz. Zaman içinde bu teknikleri öğrenerek şu an aldığımız verimin 10-20 katını alırız diye düşünüyorum. Çağımız da zaten bunu gerektiriyor. " şeklinde konuştu.
Toplantı Uşaklı iş adamlarını soruları ve karşılıklı görüş alışverişiyle devam etti.
Editör: TE Bilişim