Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, organize sera projesi geliştirdiklerini belirterek, “Çalışmanın hayata geçmesi için araziye ihtiyacımız var ve şu anda en müsait yer Uşak OSB’nin karşısındaki bölge. Burada belediyenin 120 bin metrekarelik bir arazisi var ve tahsis sağlanırsa, yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği bir üretim merkezi oluşturabiliriz” dedi.

Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, organize sera projesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilere organize serayla ilgili teknik bilgiler veren Mustafa Sezer, söz konusu yatırımın hayata geçmesi için fizibilite çalışması yaptıklarını kaydetti. Merkeze bağlı Kayaağıl Köyü’nde çıkan termal sudan yararlanarak oluşturulması planlanan organize sera için uygun bölgenin Uşak OSB’nin karşısındaki arazi olduğunu belirten Mustafa Sezer, “4 yıl önce Kayaağıl’dan sıcak su çıktı ve burası için hep turizm yatırımları dile getirildi. Biz bu bölgede seracılık faaliyetlerinin de uygun olacağını düşündük. Tarım Bakanlığı kısa bir süre önce organize sera kurulması öncelikli 10 ili açıkladı ve listede Uşak yer almadı. Oysa Uşak’ın ZEKA’daki ordtakları Afyonkarahisar, Manisa ve Kütahya organize seranın kurulacağı illere dahil edildi. Bu noktada öncelikle siyasilerin ve kentteki yerel idarecilerin çok etkin bir lobi çalışmasıyla ilimizi, organize sera kurulması planlanan kentlere dahil etmesi gerekiyor” dedi.

Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI’NDAN ARSA İSTEDİ

Söz konusu yatırımın yapılması için uygun arazi gerektiğini kaydeden Mustafa Sezer, “Kayaağıl termal suyunun çıktığı mesafeye yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki bir arazi var ve mülkiyeti belediyede. Uşak OSB’nin karşısında bulunan ve toplam 120 bin metrekarelik alan ilk aşamada yeterli gelebilir. Tahsis veya kiralama yöntemiyle proje için gerekli arazi temin edilebilir. Eğer proje hayata geçerse ilimizde en az 500 kişiyi istihdam etme imkanımız doğar. Domates, kesme çiçek ve ilaç sanayinde kullanılan bitkilerin üretimi yapılırsa, ihracata ciddi katkımız olur. Bu noktada siyasilerin ve yerel idarecilerin bu çalışmaya sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

UŞAK HAVAALANI’NIN AÇILMASINI SAĞLAYABİLİR

Çalışmanın toplumsal fayda için büyük önem taşıdığını anlatan Sezer, “Öncelikle buraya lüks otel yapmak çok mantıklı değil, çünkü yanı başımızda doluluk oranını tam olarak yakalayamayan Afyonkarahisar var. Bu noktada tarımsal üretimin teşvik edilmesi temel gereksinimlerin karşılanması ve daha fazla işgücünün üretim aşamasına katılması açısından önemli. Bu proje hayat bulur ve kesme çiçek yetiştirirsek, şu anda atıl durumda olan Uşak Havaalanı’nı yeniden uçuşlara açabiliriz. İhracatta önemli bir yer tutan kesme çiçeğin yurtdışına sevkinde havayolu kullanılabilir” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim