Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam
 Uşak'ta toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Daha önce 1 TL 10 kuruştan olan öğrenci ve 12 yaşından küçükleri taşıma ücreti 1 TL 30 kuruşa yükseldi. 1 TL 60 kuruş olan tam bilet ise 20 kuruşluk zamla 1 TL 80 kuruşa çıktı. Yapılan zam vatandaşın tepkisini çekti. Vatandaş, "Uşak küçük bir il fakat buna rağmen ulaşım fiyatları büyükşehirleri aratmıyor ve bir çok kentten daha yüksek. Bu fiyatlarla çoluğumuzu çocuğumuzu nasıl okula göndereceğiz" dedi. 

10 NUMARA YAĞ YAKANLAR AKARYAKIT FİYATLARINI BAHANE EDECEK
Zamla ilgili bir vatandaş, "Dolmuşçu esnafını temsil eden odalar veya dernekler, şimdi çıkıp diyecekler ki akaryakıt fiyatlarına çok fazla zam geldi. Bu işin üstesinden gelemiyoruz. Oysa biliyoruz ki çoğu esnafımız 10 numara yağ yakıyor ve çevreyi kirletiyor. Buna gerek belediye ve gerekse trafik ekipleri sessiz kalıyor" ifadesini kullandı. 

KENT KART GELENE KADAR ÇOK AZ VERGİ ÖDENMİŞ
Öte yandan dolmuşçu esnafının ödediği vergilerle ilgili de ilginç bilgiler ortaya kondu. Uşak'taki bir yetkili, "Dolmuşların şu andaki temel sıkıntısı vergiler. Çünkü hiçbir şekilde vergi indirimine gidemiyorlar. Daha önceki dönemde ödenen verginin 500 TL'yi geçmediğini görüyoruz. Fakat yeni sistemle ayda ortalama 2 bin 500 TL KDV ödemesi çıkıyor ve bir o kadar da gelir vergisi ödüyorlar" dedi. 

EKMEK ÜRETEN-EV YAPAN BELEDİYE ULAŞIMA DA EL ATMALI
Vatandaş ulaşım ücretlerine gelen zamla ilgili en önemli sorumluluğun belediyede olduğunu düşünüyor. Vatandaş, belediyenin taşıma sisteminde yer almasıyla rekabet unsuru oluşacağı ve piyasada denge sağlanacağı düşünülüyor. 
Editör: TE Bilişim