Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü
 Uşak, Ramazan pidesini çevre il ve ilçelere göre daha pahalı yiyecek. Geçen yıl 350 gramı 1,50 TL'den satılan Ramazan pidesinin bu yıl gramajı düşürüldü. 350 gramdan 250 grama çekilen Ramazan pidesinin fiyatı, Uşak'ta 1.25 TL oldu. Buna göre 1 kilogram pidenin fiyatı 5 TL'yi buldu. Geçtiğimiz yıl ise Uşak'ta 1 kilogram pide 4,28 kuruş civarında satılıyordu. Kilo bazında Uşak halkına yaklaşık 75 kuruşluk zam yansıltıldı. Uşak Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ifade etti. Fakat Uşak'ın çevre il ve ilçelerinde fiyatların daha aşağıda olması dikkat çekti. Selendi'de pidenin fiyatı geçen yılla aynı kaldı ve 1 kilogram pide 4,28 kuruştan (350 gramı 1,50 TL) satılacak. Kütahya'da ise fiyatlar daha da aşağıda 500 gramlık pide 2 TL olarak belirlendi. Kütahya'da Ramazan pidesinin kilogramı 4 TL oldu. Uşak şu anda civar illere göre Ramazan pidesini en pahalı yiyen illerde ilk sıralarda yer alıyor.

UŞAK BELEDİYESİ HENÜZ FİYAT BELİRLEMEDİ
Öte yandan Uşak Belediyesi'nin kurduğu halk ekmek fabrikası da bu yıl Ramazan pidesi üretecek. Fakat belediye henüz fiyat belirlemedi. Vatandaş belediyenin fırıncı esnafından daha ucuza pide satmasını ve fiyatların aşağı çekilmesini istiyor.  
Editör: TE Bilişim