Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, bölgedeki tesislerde incelemelerde bulundu. Bölge hakkında Vali Erdoğan Bektaş’a bilgi veren Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, Kula’da arıtma tesisi olmadan üretim yapan dericilerin Uşak gelmesinin ülke ve bölge ekonomisi açısından yararlı olacağını söyledi. Küplemez, “Kula’da üretim yapan arkadaşlarımız için yeni bir OSB oluşturmak maliyetli ve riskli. Şu anda Uşak’ta çevreye duyarlı ve her ihtiyaca yanıt verecek bir bölgemiz var. Kulalı deri sanayicilerine kapımız her zaman açık” dedi.



MANİSA VALİSİ, UŞAK DERİ KARMA OSB’Yİ İNCELEDİ

Kısa bir süre önce göreve başlayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bir dizi ziyaret ve inceleme için geldiği Uşak’ta, Deri Karma OSB Yönetimiyle buluştu. Uşak Deri Karma OSB Başkanı Akif Küplemez’den bölge ve sektörler hakkında bilgi alan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Selendi Kaymakamı Yasin Ortakçı, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Kula Organize Sanayi Bölgesi Kooperatifi Başkanı İbrahim Kilimci eşlik etti. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Akif Küplemez, “Bölgemizde 110 deri işleyen, yurtiçi ve yurtdışı pazarlara açılan firmamız var. Bunun yanı sıra dericilikle ilintili iş kollarını da saydığımızda toplamda 145 işletmenin sektöre katkı sağladığını görüyoruz. Deri, tekstil, geri dönüşüm ve diğer sektörlerle toplam 231 işletmeye ev sahipliği yapıyoruz. Bölgemiz arıtma tesisine önemli yatırımlar yaptı ve katı atık sorununun çözümü noktasında halen çalışmalarını sürdürüyor. Çevreye duyarlılık deri sektörü için olmazsa olmaz. Bu nedenle Kula’da üretim yapan ve arıtması olmadan faaliyet gösteren firmaların bölgemize gelmesini öneriyoruz” dedi. İyi bir sunum ve fizibilite raporuyla konunun ilgili bakanlıklara sunulması gerektiğini söyleyen Akif Küplemez, “Kula veya Uşak’a daha yakın bir kente deri organize sanayi bölgesi açmak çok yararlı olmaz. Devlet OSB kurmak için yapacağı harcamayı, üreticinin en yakın OSB’ye taşınmasına harcamalı. Üreticiye hibe kredilerler verilerek, sektörler belli noktalarda toplanmalı. Şu anda her ay 550 bin TL arıtma giderimiz var ve bu yüksek maliyet, sayı artsa da azalsa da değişmeyecek. Bu bağlamda Kula , civar il ve ilçelerde arıtmasız üretim yapan dericilere bölgemizi tercih etmeyi öneriyoruz” diye konuştu.


Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam

VALİ BEKTAŞ: VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU

Ziyarette bölge hakkında detaylı bilgiler alan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bölgedeki arıtma tesisini yerinde inceledi. Ziyaretin iki kent açısından verimli olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş, “Sanayi, tarım ve hizmet sektörü ülkemizi ayakta tutan önemli unsurların başında geliyor. Son yıllarda üretim çeşitlenmesi ile çevre faktörü daha çok önemsenmeye başlandı. Bu tip ziyaretlerin karşılıklı olarak devam etmesi gerekiyor. İki il arasında kültürel ve ekonomik etkileşimin sürmesini temenni ediyorum” dedi. Vali Edoğan Bektaş ve beraberindeki heyet, bölgedeki incelemelerin ardından kentten ayrıldı. 

Editör: TE Bilişim