Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
 Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, 30 Mart 2014’te göreve geldi ve ilk olarak ilçenin temel ihtiyaçlarını giderilmesi talimatı verdi. Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, çöplerin düzenli toplanmadığını ve bunun özellikle yaz aylarında vatandaşı rahatsız ettiğini belirterek, “Temizlik imandandır dedik ve ilk önce ilçemizi tertemiz yapmayı kendimize görev edindik. Konteynır ve çöp toplama araçlarımız yoktu. Bunların giderilmesi için gerekli ekip ve ekipmanı oluşturduk, kısa bir süre içinde ilçemizi çöp derdinden kurtardık ve şu anda sokaklarımız tertemiz, çöpler  düzenli olarak toplanıyor” dedi. 
BÜYÜK ALTYAPI PROJESİNE ONAY
İlçedeki kuyuların yetmediğini ve bu nedenle yeni su kuyuları açarak, hayat kaynağı suyu istenen düzeyde halka ulaştırdıklarını belirten Hacı Mustafa Çetin, “Ekiplerimiz, halkımızın temel gereksinimlerine odaklandı ve su sorunu en temel problemler arasındaydı. Su kuyularımızı açarak, mevcut şebekeye takviyelerde bulunduk. Uzun vadede sorun olmaması için büyük altyapı projemizi hazırladık ve İller Bankası ile görüşerek ödenek ayırılmasını sağladık. Şimdi ihale aşamasına geçildi. Bu proje tamamlandığında su sorunu, Eşme’ye uğramayacak” diye konuştu. Kanalizasyon hatlarının bakım ve onarımının düzenli olarak yapıldığını dile getiren Çetin, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gece gündüz demeden halka hizmet için çalıştığını ifade etti. 

KAPALI OTOPARK İLE PARK SORUNU ORTADAN KALKTI
Eşme semt pazarının ekonomik ömrünü doldurduğunu dile getiren Hacı Mustafa Çetin, yıllardır kullanılan mekanın ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğini söyledi. Bu nedenle Çarşamba günleri pazar ve diğer günler otopark hizmeti verecek kapalı bir alan oluşturduklarını kaydeden Hacı Mustafa Çetin, “Radikal bir karar alarak, otopark sahası oluşturduk. Halkımız, otopark sayesinde, aracını güvenle bırakacağı bir alana sahip oldu. Bu çalışmamızın devamı gelecektir” dedi. 

YOL VE KALDIRIMLARDA ÇALIŞMA
Eşme’nin yol ve kaldırımlarıyla ilgili  faaliyetlerin sürdüğünü ifade eden Hacı Mustafa Çetin, asfalt, kilitli parke ve bordür yapımlarına ağırlık verildiğini kaydetti. Çetin, şöyle söyledi: “İlçemizin yollarında ciddi eksiklikler vardı ve kaldırımlar düzensizdi. Bir yerleşim biriminin derli toplu olduğunu size en iyi yolları ve kaldırımları gösterir. Kaldırımların yayaların yürüyebileceği şekilde düzenlenmesini sağladık ve yollarımızdaki aksaklıkları büyük oranda giderdik. Her yaz döneminde, yollarımıza bakım yapıyoruz. Bu çalışmalarımız, hala tamamlanmış değil, bitimde yepyeni bir Eşme gün yüzüne çıkmış olacak”.  Eşme halkının hafta sonları ve özel günlerde zaman geçirebilmeleri için piknik ve mesire alanlarına önem verdiklerini anlatan Çetin, “Hasbiye Öztürk Doğa ve Kültür Parkımız yıllardır bakımsız vaziyetteydi. Buraya yeni kamelyalar, yürüyüş yolları, tuvaletler ve diğer sosyal ihtiyaçları ekliyoruz. Ayrıca ilçemizin her yerinde ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Burada anlattıklarımız sadece yaptıklarımızın belli bir kısmı” şeklinde konuştu.  Çetin, çalışmaların süreceğini belirtti. 

Editör: TE Bilişim