CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı
Uşak’ın Eşme ve Ulubey ilçelerinde bulunan, Avrupa’nın en büyük ve dünyanın 3’üncü büyük altın madenini sahasındaki cevheri ilk kez keşfeden Prof. Dr. Ahmet Ercan, odatv.com’da kaleme aldığı makalesinde, madenlerin Türkiye’deki işleyişini ele aldı. Ağırlıklı olarak Kanada merkezli maden şirketlerinin Türkiye’deki yer altı kaynaklarını sömürdüğünü belirten Ahmet Ercan, “Türkiye’nin altını nasıl soyuluyor anlatayım” başlıklı makalesinde, çok uluslu işletmelerin Anadolu’yu bir sömürü merkezi olarak gördüğünü ve bunun için yasal düzenlemelerin özel olarak hazırlandığını öne sürdü. 

EŞME’DEKİ UZAYLILAR, ASLINDA ALTIN ARAMA CİHAZIYDI
Ahmet Ercan, makalesinde ilginç bir detaya da yer verdi. Altın arama faaliyetlerinin aşamalarını anlatan Ahmet Ercan, altın arama faaliyetlerinin uzaydan ve havadan arama şeklinde yapıldığını kaydetti. Ahmet Ercan, “Çok uluslu işletmelerin getirdikleri jeofizik uçak ya da jeofizik uçarkonarlar-helikopterler, belirlenen alanlar üzerinden yaklaşık 300 metre yukarıdan, sık doğrultular boyunca uçarak, kıvılkapar-elektromanyetik dalga yollayarak ya da yerin kaparlık-magnetic alanını ölçerek yeraltı yataklarını görüntülerler” ifadelerine yer verdi. 

Ahmet Ercan’ın bu ifadeleri akıllara Eşme’de 2001’de uzaylı gördüğünü ve taşla kovaladığını belirten uzaylıları akıllara getirdi. O dönemde, Eşme’deki bazı köylülerin UFO gördüğünü öne süren haberler medyada geniş yer bulmuş ve durum NASA’ya da bildirilmişti. 2001’de bölgede altın arama faaliyetleri yapıldığını öne sürenler olmuş ve bu da ihtimaller arasına alınmıştı. Eşme’deki uzaylılar iddiasıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan dönemin SIRIUS UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, bölgede zengin altın ve uranyum kaynaklarının bulunduğunu ve bunun topraklardan alınacak analizlerle ortaya çıkacağını açıklamıştı. Uzaylılarla ilgili iddiaların üzerinden bir süre geçtikten sonra Kanada Merkezli Eldorado Gold firmasının Türkiye uzantısı TÜPRAG tarafından Kışladağ’ındaki altın madeni işletmesi açılmıştı. 

AHMET ERCAN'IN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.... 
Editör: TE Bilişim