Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Uşak Ulubey Akkeçeli köyü muhtarı seçilen Ümran Yılmaz, köydeki kadınların ek gelir elde etmeleri için, yüz yıllardır devam eden gelin bebek (oyuncak) örme geleneğini geliştirmek için bir dizi çalışma yapmaya hazırlanıyor.

Köyün ilk kadın muhtarı olan Ümran Yılmaz, köydeki kadınların kumaş artıklarından yaptıkları ve adına ‘gelin bebek’ dedikleri oyuncakların çocukların vazgeçilmez oyuncakları yer aldığını ve hatıra değerini taşıdığını söyledi.

Gelin bebeklerin festivallerde de satılacağını söyleyen Ümran Yılmaz,  “Uşak’ta doğdum ve uzun yıllar Almanya’daydım ve Türkiye’ye dönüş yaptığımda, eşim sayesinde ülkemizin bir çok yerini gezdik. Bu süreçte farklı kültürleri, daha yakından tanıma fırsatını bulduk. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde köy muhtarlığına aday oldum ve seçildim. Köyümüzün kültürel değerlerini yaşatmak için bir dizi çalışma yaptık. Burası bir kültür köyü ve burada bu yönde çalışmalar yapmak istiyoruz. Elimde örme bir bebek var ve bunlar Köyceğiz gibi yerleşim birimlerinde kadınlar için çok ciddi gelir kapısıdır. Kültür evi yapmayı düşünüyoruz burası için bir coğrafi işaret kazandırmak istiyoruz. Akkeçeli köyüne bu bebeklerin kazandırılması lazım. Yüz yıllardır burada yapma bebekler yapılıyor” dedi.

Ümran Yılmaz, gelin bebek şeklindeki oyuncakların, kadınlara ek gelir kapısı olması için kentteki yerel yöneticilerinden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim