Bahar Meltemi  Segah, Hüzzam ve Kürdi esti

Uşak Belediyesi Türk Müziği Topluluğu AKM’de bahar meltemi estirdi. Engin Büyükarslan yönetimindeki  12 kişilik saz heyeti ve 35 koristten oluşan topluluk,  sundukları Segah, Kürdi ve Hüzzam 24 eserle dinleyicilerden tam not aldı.

Uşak Belediyesi Türk Müziği Topluluğu ilk konserinin Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 1 nolu salonda verdi. Oldukça başarılı geçen konser öncesi ücretsiz davetiyelere talep fazla olunca, yer bulma konusunda sıkıntı yaşarken salonun kapısı uzun süre açılmayınca kapı önünde yığılmalar yaşandı

“Bahar Konseri” adı altında düzenlenen konseri; Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan, Uşak Vali Yardımcısı Nevzat Ergün ve çok sayıda davetli izledi.

Programın ilk bölümünde Segah ve Hüzzam makamında 12 eser sunuldu. Saz heyeti Neyzen Yusuf Paşa’nın Segah Peşrevi ile açılış yaptı. Koro, Neveser Kökdeş’in “Kuş olup Uçsam” ve Sadettin Kaynak’ın  Leyla Bir Özgecandır” adlı eserleri peş peşe seslendirdi.

Solist İlhan Erdoğan, “Alıverin Bağlamamı” adlı segâh türküyü, ardından da yine koro, Erol Sayan’a ait, “Açılır Gonca Gül Yar” ve Mehmet Bürün’ün, “Dönsen de Artık” ve Bimen Şen’in, “Bilirim Daha Sen” adlı eserleri art arda seslendirdi.

Solist Arif Kahraman, “Hacı Arif Bey’in “Olmaz İlaç Sine-i sad pareme”, solist Murat Can Gündoğdu da Yusuf Nalkesen’e ait, “Dargın ayrılmayalım” adlı eserleri seslendirdi.

Koronun segah makamındaki, “Karam” türküsünün arasında gazelhan Mesut karabacak okuduğu gazelle renk katarken ilk bölüm yine koronun seslendirdiği, “Kaleden Top Atarlar” adlı anonim türküyü seslendirmesi ile son buldu.

BAHAR ESİNTİSİ KÜRDİ MAKAMI VE AİLESİ İLE SÜRDÜ

Kürdi makamında eserlerin yer aldığı ikinci bölümde şu şarkılar seslendirildi:

Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!

Koro, “Artık Yeşerecek Dalım Yok” (Necdet Tokatlıoğlu), “Bağa Girdim Kamışa” (Manok Ağa), Solist Fevzi Akgün; Gece Kirpikli kadın (Zeki Müren), Solist Ahmet Çelik; “Yıllar Sonra Rastladım Çocukluk Sevgilime” (Yıldırım Gürses), Solist Seydi Aktuğ; Firar (Cengiz Aktuğ), Solist Taner Kafes; “Leyla Sende Buldum Aşkımı” (Haydar Telhüner), Düet, Şerife ve Arif kahraman; Gülü Susuz Seni Aşksız” (Zekai Tunca),  Koro, “Üzüldüğün Şeye Bak” (Turhan Taşan), Solist Onur Erdem, “Gel Gitme Kadın” (Selahaddin Pınar) Solist Hande Yiğit, “Ankara Rüzgarı” (Gündoğdu Duran), Koro “İçin için yanıyor yanıyor bu gönlüm” ve Aşkınla Yana Yana (İ.Nedim Saatçi)

Şef Engin Büyükarslan’a çiçek takdim eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan , “Uşak Belediyesi olarak, Uşak halkının sanatsal ve kültürel etkinliklere aktif olarak katılması için çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Editör: TE Bilişim