Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın katılımıyla yapılan Uşak Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısının ilk oturumunda, Tarhana Baba lakaplı Mustafa Yeldanlı’ya ‘Uşak Tarhanası Komisyonu’ndaki çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi.



Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Belediyesi’nin kentin yöresel değeri tarhana için gerekli bütün çalışmaları yaptığını ve önümüzdeki günlerde tanıtım için bir dizi etkinliğe imza atacaklarını söyledi.



Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın başkanlığında yapılan Uşak Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısının ilk oturumuna; AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar, il, gençlik ve kadın kolları teşkilatı mensupları da katıldı.



Toplantıda Uşak Belediye Meclisi’nin kısa bir süre önce kurduğu ‘Uşak Tarhanası Komisyonu’nun başkanlığını yürüten Tarhana Baba lakaplı Mustafa Yeldanlı’ya bir teşekkür belgesi verildi. Mustafa Yeldanlı’ya belgesini teslim eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentteki yöresel yemeklerle ilgili bir dizi çalışmayı hayata geçirdiklerini ve bu konuda kurum ve kuruluşlarla sürekli işbirliği halinde olduklarını belirtti.



Cahan, “Uşak Belediyesi olarak ilimizin yöresel değerlerinin tanınırlığını artırmak ve bunları gelecek kuşaklara aktarmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Tarhanamızda, lezzeti, kokusu, yapılışı ve kullanılan malzemeleriyle kendine has bir özellik taşıyor. Belediye olarak tarhanamızı tanıtmak adına bir komisyon kurduk ve başına Tarhana Babamız sayın Mustafa Yeldanlı’yı getirdik. İlerleyen günlerde tarhanamızı, dünyaya tanıtacak bir dizi etkinliğe imza atacağız ve bu çalışmalarımızın her biri, marka değeri yüksek tarhanaya bizi götürecek. Şu anda Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, Uşak tarhanası birinci sırada yer alıyor. Tarhanamız, gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı piyasalarda, rağbet gören ürünler arasındaki yerini alacak” dedi.



Öte yandan Başkan Cahan, Belediye Meclisi’ni ziyaret eden AK Parti Uşak İl Teşkilatı mensuplarına, çalışmalar hakkında bir brifing verdi.
 
Editör: TE Bilişim