Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi ve Uşak İl Başkanı Uğur Karaca, Kazakistan’da yaşanan olaylara karşı Türk devletlerinin birlik olması çağrısı yaptı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uğur Karaca, doğal kaynakları ve fiziki yapısıyla kendi kendine yetebilen bir ülke konumundaki Kazakistan’ın dış müdahalelerden uzak ve doğru yönetimle düzeleceğini ve halkın itidalli olması gerektiğini ifade etti.

Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

    Doğal kaynakları bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Kazakistan'da bir türlü adil gelir dağılımının temin edilememesinin sebeplerinin başında doğal kaynakların Çin ve diğer devletler tarafından işlenmesi sonucu ortaya çıktığını belirten Karaca, “Kazakistan’da yaşanan olayları üzüntü içinde takip ettik.
Böyle bir dönemde metanetli olmak bir çok facianın önüne geçebilir. Bu nedenle haklı tepkilerini önü alınamaz boyutlara taşıyan Kazakistan halkı itidalle hareket etmeli ve bağımsızlığını tehlikeye düşürecek, kardeş kavgasına yol açacak bir ortama asla izin vermemelidir. Sebebi ne olursa olsun gelinen noktada Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkenin iç meselesini çözmek üzere 'Kollektif Güvenlik Teşkilatı'nı' yani diğer bir deyimle Rus ordusuna davetiye çıkarmıştır” dedi.

“Türkistan coğrafyasındaki emperyalist emellerinden hiç bir zaman vazgeçmeyen Rusya'nın Kazakistan'a girmesi ile ülkenin bağımsızlığını tekrar kaybetmesi tehlikesi ile karşı karşıyayız” diyen Karaca, Türk Devletleri Teşkilatına çağrı yaptı. Türk Devletleri Teşkilatı’nın derhal devreye girmesini ve arabulucu rol üstlenmesini isteyen Karaca, “Burada Rusya’nın da ciddi bir sömürüsü vardır ve bu mantık artık terk edilmelidir. Sorunlar, insani ve İslami bir çerçevede, Türk töresine uygun bir davranış modeli geliştirilmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim