Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
 Belediye işletmelerini bundan sonra UTAŞ işletecek

Uşak Belediye Meclisi bünyesindeki ticari işletmeler UTAŞ’A devredildi. Olağanüstü toplanan Uşak Belediye Meclisi ticari işletmeleri 1 milyon 238 bin 649 bin TL ayni değer toplamı ile UTAŞ’A 5 yıllığına devretmesi maddesine AK Parti kabul oyu verirken, MHP ve CHP “Ret” oyu verdi.

Uşak Belediye Meclisi tek gündem maddesi ile olağanüstü toplandı. Gündemde, “Belediye Meclisi’nin 17. 112014 tarihli toplantısında 751 sayılı kararı ile Belediyemizin ortağı olduğu UTAŞ A.Ş. ye 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18/i maddesi gereğince ayni sermaye artırımı olarak devredilen müdürlüğümüze bağlı Kayaağıl Termal Tesisleri, Huzurpark Sosyal tesisleri, Huzurpark Sosyal Tesisleri kafetaryası, otoparklar, Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi Kafeteryası, Tiritoğlu Parkı Çayzade, Halk Ekmek Fırını, Uşak Kent Tarihi Müzesi Kafeteryasının 5 yıl süreyle başka bir kurum, işletme ve şahıslara devredilmemesi koşuluyla ve bu işlemlere dair hukuk işlemlerinin Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğünce yapılması konusuna ait 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce verilen bilirkişi raporunun görüşülerek karara bağlanması” maddesi yer aldı.

Uşak Belediye Meclisi Başkanı Nurullah Cahan, mahkeme tarafından verilen bilirkişi raporuna göre belirlenen değerlerden belediyeye ait işletmelerin UTAŞ’A, “Ayni yardım olarak devredilmesini oylamaya sunacaklarını belirterek, grupların görüşünü sordu.

CHP Grup Başkanvekili Mustafa Güngör, “Bilirkişi, UTAŞ’a ayni sermaye olarak devredilecek işletmelerin değerini bilirkişi niye göre tespit etmiş? Belli değil. Bilirkişinin kayıtları ile belediye kayıtları örtüşmüyor” şeklinde kara muhalefet etti.

MHP Grup Başkanvekili Bekir Akağaç da, “MHP olarak biz görüşümüzü daha önce belirtmiştik. Bu işletmeleri belediye kiraya verse daha çok gelir elde ederdi. Hem UTAŞ’a devrediyoruz. Böylesine önemli ve olağanüstü oalrak gündeme alınan maddenin görüşmesi sırasında UTAŞ Yönetim Kurulu başkanı niçin bu toplantıda yok? “Ret” oyu vereceğiz” diyerek partisinin görüşünü dile getirdi.

Daha sonra yapılan oylamada AK Parti grubu, “Kabul” MHP ve CHP Grubu, “Ret” oyu verdi. Madde, oy çokluğu ile kabul edildi.

Uşak Belediyesi bünyesinde UTAŞ’A ayni sermaye olarak devredilecek olan işletmelerin bilirkişi tarafından tespit edilen değerleri de şöyle açıklandı:

Kayağıl Termal tesisleri: 78 bin 396 TL – 91 bin 696 TL

Apart Oteller: 78 bin 236 bin 27 TL

Huzur Kafeterya: 2 bin 365 TL

Atlı Spor Tesisleri: 40 bin 419 TL

Çayzade (Tiritoğlu Parkı) 46 bin 548 TL

Halk Ekmek Fabrikası: 425 bin 888 TL – 119 bin 044 TL

Ekmek Satış Büfeleri: 51 bin 295 bin 87 TL

Kent Müzesi Kafeteryası:6 bin 505 bin 55 TL

OTOPARKLAR:

Cumhuriyet: 7 bin 328 TL

Kurtuluş: 33 bin 445 TL

İslice: 4 bin 25 TL

Mende: 9 bin 455 TL

Ayni değerler Toplamı: 1 milyon 238 bin 649 TL

 

 

Editör: TE Bilişim