CHP VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN KUTLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Örgütü, ADD, Eğitim Sen, Eğitim İş ve ÇYDD, alternatif Cumhuriyet kutlaması düzenlediler. Adı geçen kuruluşlar, Atatürk Anıtına çelenk koyarak, Cumhuriyetin önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı kutlamalarda Atatürk Anıtına çelenk koydular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından söz alan CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, “Cumhuriyet Bayramı bizim için en önemli milli bayramlardan bir tanesidir. Mustafa kemal Samsun’a çıkarken ya İstiklal ya ölüm demiştir. Bağımsızlık benim karakterim demiştir. İşte böyle bir Ata’nın torunları olarak Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin onur ve şeref borcudur diye düşünüyorum. Dünya’da hiçbir siyasi iktidar yoktur ki arkadaşlar kendi rejimini parçalamak bölmek için kendi düşmanlarıyla bu kadar iş birliği yapmasın. Bu yüzden Cumhuriyet çok çok daha önemlidir. Bu ülkenin kurucusu Mustafa kemal Atatürk’ün büstleri yakılıyor, sökülüyor devlet yok, biz devleti arıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurdu bize verdi bizim görevimiz Cumhuriyete sahip çıkmak ve onu yaşatmaktır” dedi.

Etkinlikte ADD adına konuşan Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Şahan ise, “Biz Atatürk’üz, Atatürk’ün yetiştirmiş olduğu devrimlerine bağlı ortaya koyduğu ilkelerin bekçileriyiz. Biz laik, sosyal, hukuk devletinin ilelebet daim olması için buradayız” şeklinde konuştu.

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

 

Editör: TE Bilişim