Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömre Ümran Aydın, yaklaşan Ramazan ayı öncesi, dernek adına bağış toplamak isteyen kötü niyetli kişilere karşı vatandaşları uyardı. 
Her Ramazan döneminde, dernek adına bağış toplayan kötü niyetli kişilerin bulunduğunu ve bununla ilgili duyumlar aldıklarını ifade eden Ömre Ümran Aydın, “Derneğimiz adına bağış toplayanlar olduğuna dair duyumlar alıyoruz. Bu konuda dönem dönem emniyet güçlerimize de bilgi veriyoruz. Fakat burada önemli olan vatandaşımızın duyarlı olması. Genellikle bağışlarımızı dernek binamızda teslim alıyoruz. Elinde bağış koçanıyla gelen herkese itibar etmeyin. Böyle bir durum olduğunda derneğimizin yöneticileriyle irtibata geçmenizde yarar var. Halkın dini ve vicdani duygularının sömürülmemesi adına böyle bir uyarıyı yapmamız lazım. Çölyak hastaları ve çölyaklı çocuklara destek olmak büyük bir erdem, fakat burada kötü niyetli bazı kişilerin de tuzağına düşmemiz önemli” dedi. 

 Çölyak hastalarının beslenme konusunda çok ciddi sorunlarının bulunduğunu ve maddi anlamda sıkıntılar yaşayan ailelerin zorladığını ifade eden Ömre Ümran Aydın, “Hayırseverlerimizin dernek binamıza yapacakları bağışlarımızı yerinde alabiliriz. Bunların da sadece nakdi olması gerekmez. Aynı zamanda glutensiz ürünleri de bağış olarak alabiliriz. Çünkü beslenme bizim ana konumuz ve çözmemiz gereken bir sorun. Bu bağlamda, hayırseverlerimizin yardım ve desteklerini glutensiz ürünler olarak da alabiliriz. Aynı zamanda PKU hastası çocuklarımız için de destekler kabul ediyoruz. Onların beslenmeleri daha zorlu oluyor. Gerek çölyaklı ve gerekse PKUlu çocuklarımız ve hastalarımız için derneğimize yapılan bağışlar, amacına mutlaka ulaşacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu

Editör: TE Bilişim