Nevşin Mengü’nün Uşak’la ilgili yarım yamalak paylaşımını biz tamamladık! Nevşin Mengü’nün Uşak’la ilgili yarım yamalak paylaşımını biz tamamladık!

 Coşan’a hatıra ormanı

Uşak Çevre, Kültür ve Ahlak Derneği (ÇEVKA) Prof.Dr. Mahmud Es’ad Coşan’ın ismini Merkez Çınarcık Köyü’nde oluşturduğu hatıra ormanı ile yaşatacak

Uşak’ta çevresel etkinlikler, ata sporları ve izcilik faaliyetleriyle tanınan ÇEVKA, Merkez Çınarcık Köyü’nde Merhum Prof.Dr. MahmudEs’ad Coşan adına oluşturduğu hatıra ormanı ile çalışmalarına bir yeni halka daha ekledi. Dernek Başkanı Dr. Zeki Aşkın, hatıra ormanını nezih bir ortamda oluşturduklarını, ormanın sürekli bakımını yapacaklarını ve bu şekilde de MahmudEs’ad Coşan Hocaefendi’nin aziz hatıralarını yaşatacaklarını söyledi. 

TÜRKİYE’DE ÇEVRE FAALİYETLERİNİ İLK O BAŞLATTI

Türkiye’de Çevre Bakanlığı bile kurulmamışken ilk çevre derneklerinin kurulmasına Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’nin öncülük ettiğini ifade eden Dr. Zeki Aşkın, “Merhum Mehmet Zahit Kotku ve devamında Merhum MahmudEs’ad Coşan Hocalarımız, Türkiye’nin hem siyasi hayatında hem de tüm sosyal yaşamında büyük etki alanı oluşturmuş müstesna kişiliklerdir. Onların rahle-i tedrisinde Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, onlarca bakan ve yüzlerce fikir adamı eğitim görmüş ve Türkiye’nin geleceğini inşa etmişlerdir. Türkiye’nin kültürel, sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında bu eğitim çalışmalarının etkisini görmek mümkündür. Çevre faaliyetlerinde de öncülüğü Hocalarımız yapmıştır. Daha Türkiye’de Çevre Bakanlığı bile kurulmamışken MahmudEs’ad Coşan Hocamız, birçok ilde çevre, kültür ve ahlak derneklerinin kurulmasına öncülük etmiş ve birçok faaliyetin de gerçekleşmesine vesile olmuştur. Bugün tüm Türkiye çapında 8 vilayette Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) altında çevre derneklerimiz faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi

ATA SPORLARINI YAŞATMAK İSTİYORUZ

Çevre faaliyetlerinin yanında ata sporlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Dr. Aşkın, “Okçuluk, bilek güreşi, binicilik, yüzme gibi birçok alanda tüm ülke çapında çalışmalarımız devam ediyor. Uşak’ta da antrenörlük belgesi olan arkadaşlarımızla dernek binamızda bu faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmaları tüm şehre yaymayı planlıyoruz. Yine yaz okulu çalışmalarımızda bu faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam edecek” dedi.

İZCİLİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Aynı şekilde izcilik çalışmalarını da aralıksız devam ettirdiklerini vurgulayan Dr. Aşkın, “Tür illerde olduğu gibi Uşa’ta da izcilik çalışmalarımız devam ediyor. Diğer çalışmalarımızda olduğu gibi izcilik faaliyetimiz de tamamen resmi işlemler dahilinde gerçekleşiyor. Biz tüm Uşaklı velilerimizi çocuklarını bu faaliyetlere göndermelerini talep ediyoruz. Çocuklarımızı eğitimin yanında; hem ahlaken hem de bedenen en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.     

Editör: TE Bilişim