Dolar fırladı,petrol zamlandı ekmek aynı kaldı

Uşak Fırıncılar ve Unlu Gıda İmalatçıları Esnaf Odasının 35 yıldır başkanlığını yapan Hasan Kurnaz, ekonomideki kötü gidiş ve doların ani yükselmesini ekmeğe yansıtmadıklarını söyledi.

DOLARI EKMEĞE KARIŞTIRMADIK

Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!

Doların sürekli artması akıllara ekmek fiyatları geldi ancak Uşak Fırıncılar ve Unlu Gıda İmalatçıları Esnaf Odasının 35 yıldır başkanlığını yapan Hasan Kurnaz ekmeği yalancı ekonomiye yem yapmayacaklarını söyledi. Ekmek vatandaşların vazgeçilmez gıda kaynağı olduğunu aktaran Kurnaz, “Ekmek artık katık değil ana gıda maddesi oldu. İnsanlar karınlarını ekmekle duyurmak zorunda kalıyor. Herşey ateş pahası, pazara giden vatandaş 100 lira harcasada filesi boş dönüyor pazarlardan. Kasaplara yanaşılmıyor, hal böyleyken ekmek artık geçim zorluğu çeken vatandaşımızın umudu oldu” dedi.

DAHA SAĞLIKLI EKMEK ÜRETECEĞİZ

Uşak Fırıncılar ve Unlu Gıda İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, “Esnafın bu ülkenin temel taşı. Ve  ülkenin bel kemiği” olduğunu belirterek,  “Görevde kaldığımız süre içerisinde ilk hedeflerinin daha sağlıklı ve hijyenik ekmek üretimidir. İkinci hedefimiz ise kaliteli ekmek üretimi, üçüncüsü de meslektaşlarımızın maliyetini düşünerek hareket etmektir. Bu ilkeler doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık. İşletmelerimizin daha sağlıklı ortamlarda faaliyet yürütmesini sağladık. Ekmeğimizin kalitesini ve çeşitliliğini artırdık. Ekmeğimizin kalitesi, herkes tarafından biliniyor artık" ifadesini kullandı.

ZAMLARI EKMEĞE YANSITMADIK

Son yaşanan zamları ekmeğe yansıtmadıklarını dile getiren Kurnaz, “Fiyat konusunda da üzerimize düşeni yaptık. Ham madde girdilerinin artmasına rağmen, bu durumu ekmek fiyatlarına hemen yansıtmadık. Geçmiş yıllarda ekmek fiyatları, yılda 3 kez değişirken artık yılda bir kez fiyat değişikliğine gidiyoruz. Ekmek israfı konusunda da çalışmalarımızı sıklaştırdık. Bir diğer sıkıntımız da korsan ekmek üretenler oldu. Bu konuda da oda olarak çalışmalar yaptık. Birçok korsan üretim yapan kişileri Belediye zabıtası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yaptığımız işbirliği neticesinde men ettik. Üyelerimizin eğitim için de çok önemli çalışmalara imza attık” dedi.

 

Editör: TE Bilişim