DOWN SENDROMLULARLA BOWLİNG ETKİNLİĞİ

Dünya Down Sendromu Günü ADD ve KARDOS tarafından ortaklaşa hazırlanan etkinlikte 24 Down sendromlu çocuk yemek yiyip bowling oynadı ve gönüllerince eğlendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi ve Karun Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü (KARDOS) tarafından Down sendromlu insanlara dikkat çekmek için bir etkinlik düzenlendi. Down sendromlu insanların normal insanlardan farkı olmadığını kaydeden ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, Down sendromunun bir hastalık değil kromazal bir bozukluk olduğunu belirtti.

Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

HÜNERLERİNİ GÖSTERDİLER

Karun AVM de yapılan etkinlikte Down sendromlu 24 çocuk ve ailesi önce yemek yedi. Daha sonra Down sendromlu çocuklar Bowling ve tilt oynayıp, oyuncaklarla hoşça vakit geçirdi. Zaman zaman gazetecilerin fotoğraf makineleriyle fotoğraf çeken çocuklar, hünerlerini gösterdi.

 Down sendromunun kalıtsal bir hastalık değil, krozomal bir bozukluk olduğunu kaydeden ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, “Anne rahminde gelişim esnasında,21.krozomun fazladan farklılaşmasıyla oluşan doğumsal bir defekttir. İleri yaşta ki gebeliklerde görülme olasılığı sıktır.Hafif veya orta seviyede zihinsel gelişim geriliğine neden olur.  Bu çocuklarımız özel eğitim ve  sosyal projelerle,topluma kazandırılması, onları olabildiğince kendi kendine yeterli hale getirmeye çalışmak gerektiğine inanıyorum.Uygun eğitim programlarıyla ,pek çok başarıya imza atmakta ve toplum içinde anlamlı hayatlar sürebilmektedirler” şeklinde bilgi verdi.

“ADD SOSYAL SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRİYOR”

 Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kamu Yararına çalışan dernek olarak sosyal sorumluluk projelerini her zaman ön planda tuttuğunu belirten Güvenir, açıklmasında şunları söyledi. “Sizlerinde bildiği gibi eğitim ve öğretim alanında halkımıza katkı sunmak amacıyla ekonomik ve kültürel olarak zayıf ,olduğunu düşündüğümüz kenar mahallelerde Ödev evi açarak ,anne babalara ve çocuklarımıza eğitimin önemini vurgulamaya çalışıyoruz.  Bu günde  Donw sendromlu çocuklarımız için farkındalık yaratabilmek, sosyal iletişim kurmalarına bir nebze katkı sunmak için Karun Dağcılık ve Doğa sporları kulübüyle böyle bir organizasyon düzenledik.   Görüldüğü gibi gayet mutlular. Arkadaşlarıyla, gençlerimizle, gönüllü üyelerimizle eğleniyorlar. Etkinliğe katkı sunan bütün yardımsever dostlarımızı kutluyoruz. Uşaklı hemşerilerimize bizleri izlemeye devam etmelerini öneriyorum. Halkımızın her türlü sorunlarında yanında olmaya devam edeceğiz.”

  Bir toplumun gelişmesi için üretenin oranı tüketenlerden daha fazla olması gerekir.

 

Editör: TE Bilişim