Uşak’taki orman kesim haberlerine bir yenisi daha eklendi. Eşme Kemer Dağı Ormanlarında yapılan kesimleri yıllardır fotoğraflayan, gazeteci, fotoğraf sanatçısı ve bir doğa tutkunu olan Ali Altay, sesini yetkililere duyuramamaktan yakındı. Ormanlarda ağaç kesimleri ile ilgili haberlere bir yenisi daha eklendi. Bu kez Eşme İlçesinde bulunan Kemer Dağında bazı kişilerin yıllardır, önce ağaçları keserek kuruttuğunu, sonra da kur dal diyerek toplandığını belirten, gazeteci, fotoğraf sanatçısı ve bir doğa tutkunu olan Ali Altay, yıllardır bu ağaç katliamını yetkililere duyuramamaktan yakındı.



“YILLARDIR KESİLEN AĞAÇLARI GÖRÜNTÜLÜYOR”

Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

Ağaç kesimlerini, “Kemer dağ ormanlarında yıllardır seri katil var” şeklinde tanımlayan Ali Altay, “Ben fotoğraf çekimi ve doğa aşığı olduğum için sadece Eşme ve çevresi değil Uşak’ta tüm ormanları dolaşır ve doğa fotoğrafları çekerim. Yıllardır Kemer Dağına çıkarım. Önceleri burada ağaçlardaki balta ve kesik izlerine anlam veremedim. Sonra bu ağaçların birere bire kaybolmaya başladığını gözlemledim. Bu kez, kesilen ağaçları fotoğraflamaya başladım. Bu takibim sonunda ağaçların kuruduğunu ve kuruduktan sonra yerinde yelle estiğini gözlemledim. Burada birileri seri katil gibi çalışıyor. Önce ağaçları yaralıyor. Sonra “Kuru ağaç” diyerek alıp götürüyor” şeklinde yakındı. Bu durumu resmi olarak da Eşme de ilgili makamlara ilettiğini kaydeden Altay, “Ancak bu katliamın önüne geçmek için kimse kılını kıpırdatmadı. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Orman İşletme Şefliği gibi makamlar şikâyetimi dikkatte alamayınca, Kemer Dağı ormanlarındaki katliam gözlerimizin önünde sürüyor” dedi.

Editör: TE Bilişim