Ülkücü Fırat Çakıroğlu, ölümünün yıldönümünde anıldı

Ege Üniversitesi Kampusu’nda geçtiğimiz yıl karşıt görüşlü bir grup tarafından bıçaklanarak yaşamını yitiren ülkücü Fırat Çakıroğlu, Ülkü Ocakları Uşak Şubesi tarafından anıldı. Ülkü Ocakları Uşak Şube Başkanı Ümit Arslan Fırat Çakıroğlu’nu unutmadıklarını söyledi.

Geçen yıl, okulda çıkan bir kavgada bıçaklanarak öldürülen Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu, ölümünün yıldönümü nedeniyle, Uşak Ülkü Ocakları Şubesi tarafından Tiritoğlu ruhuna dağıtılan lokmalarla anıldı.

Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Tiritoğlu parkı’nda döktürülen ve halka dağıtılan lokmalarla Fırat Çakıroğlu anıldı. Lokma dağıtma törenine, çok sayıda öğrenci ve Ülkü Ocakları üyesi katıldı. Uşak Ülkü Ocakları İl Başkanı Ümit Arslan, “Bugün burada büyük Türk Ülküsü’nün yılmaz, yıkılmaz iman kalelerinden ve bozkurdu olan Fırat Çakıroğlu’nu anmak için bir aradayız. Asırlar boyunca Milli devlet, Büyük Turan ülküsü uğruna nice canlarımızı feda ettik. Fırat kardeşimiz de bu kutlu davanın son şehididir. Hakka koşan yiğit arkadaşımız Fırat Çakıroğlu’nun acısı halen yüreklerimizi kor gibi yakarken, önceki gün Ankara’da yaşanan patlama ve Güneydoğu’dan gelen şehit haberleri bizleri üzmektedir. Şehidimiz Fırat Çakıroğlu’nun rahmetle anarken, Ankara patlamasında hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

FIRAT ÇAKIROĞLU YAŞAMINI NASIL YİTİRDİ?

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 18 Şubat 2015 Çarşamba günü de formasyon aldığı bölümüne imza atmak için geldiğinde grubun saldırısına uğramış ve darp edilmişti. 20 Şubat 2015 Cuma günü ise bir grup arkadaşıyla bölümüne girmek isteyen Fırat, bu kez Edebiyat Fakültesi girişinde stant açmış olan PKK’lı grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Çıkan arbedede bacağından yaralanan Fırat’a, yaklaşık yarım saat herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Bıçak darbesiyle aort damarı kesilen Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Karşı gruptan yaralanan Nurullah S.’nin tedavisi sürerken, doktorlar yaralının hayati tehlikeyi atlattığını söyledi. 

Editör: TE Bilişim