CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı

Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömre Ümran Aydın, dernek faaliyetleri hakkında yaptığı açıklamada, “Dernek olarak tek amacımız, çölyak hastası ve PKU’lu çocuklarımızın diğer yaşıtları gibi düzenli ve dengeli beslenmesidir. Burada çalışan tüm arkadaşlarım, gösterişten uzak ve yardımsever gönüllülerdir. Sadece fotoğraf karelerinde girmek isteyenlerin kurduğu bir dernek olsaydık, bu ahengi asla yakalayamazdık” dedi.
Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği’nin glutensiz ürünler tüketmesi gereken çocuklara destek için kurulduğunu ve aynı zamanda fenilketonüri hastalarına da hizmet verdiğini söyleyen Ömre Ümran Aydın, hemen hemen her ay en az 2 büyük etkinliğe imza attıklarını belirterek, “Derneğimiz gerek vatandaşlarımızdan ve gerekse ilimiz yöneticilerinden önemli teveccühler gördü. Yerel yönetimlerimizin ve hayırseverlerimizin katkılarıyla çölyak ve fenilketonüri hastalarımıza yönelik bir dizi etkinliği hayata geçirdik ve bu çalışmalarımız rutin bir hale geldi. Artık her ayın belli günlerinde beslenme etkinlikleri yapıyoruz ve özellikle çocuk yaştaki üyelerimizin unutulmaz ve keyifli anlar yaşamasını sağlıyoruz. Bu çalışmaların hayata geçmesinde en büyük emekler veriliyor. Özellikle derneğimizde kendisini bu işlere adayan yöneticilerimiz ve üyelerimizin yoğun gayretleri ve iyi niyetlerinin karşılığı, her hali karda pozitif değere dönüşüyor. İlimizin yöneticilerinin de destekleriyle dezavantajlı olarak yaşama devam eden çocuklarımız için güzel etkinlikler ortaya çıkıyor. Onların yüzündeki bir tebessüm bizim için ödüllerin en büyüğüdür” dedi.

FOTOĞRAF KARELERİNE GİRMEK İÇİN BU DERNEĞİ KURMADIK
Ömre Ümran Aydın, “Dernek olarak tek amacımız, çölyak hastası ve PKU’lu çocuklarımızın diğer yaşıtları gibi düzenli ve dengeli beslenmesidir. Burada çalışan tüm arkadaşlarım, gösterişten uzak ve yardımsever gönüllülerdir. Sadece fotoğraf karelerinde yer almak isteyenlerin kurduğu bir dernek olsaydık, bu ahengi asla yakalayamazdık. Derneğimiz, ilerleyen günlerde ilimizdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliklerine devam edecek ve çocuklarımızın yüzünden gülümsemenin eksik olmaması için ne gerekiyorsa yapacaktır” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim