Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!
USAKPORT.COM/// Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in Gediz, Şaphane, Simav, Pazarlar, Kula, Selendi ve Çivril gibi yakın ilçelerin Uşak’a bağlanması teklifine, CHP Gediz İlçe Başkanı Ferhan Uysal’dan destek geldi. 

Gediz’in Uşak’a bağlanmasının iyi sonuçlar doğuracağını belirten Ferhan Uysal, “Uşak’a bağlanma durumu olursa iyi olur. Kütahya’dan ayrılıp Uşak’a bağlanmak daha mantıklı. Hem yol, hem zaman tasarrufu bakımında yararlı. Buradaki arkadaşlarımız on numara olur diyorlar. Gediz’e, Kütahya 110 ve Uşak 59 kilometre mesafededir. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere, bir çok alanda Uşak’a geliyoruz. Yine tatil günlerinde, değişiklik yapmak için ilçe dışına çıkanlar ilk olarak Uşak’a geliyorlar. Kütahya’ya bağlı olmanın kattığı, kayda değer bir yarar yok.  Gediz’e yeterli devlet yatırımı yok. Kurulmuş her hangi bir fabrika yok. Hastane var doktor yok ve şu anda 1 doktorumuz var. Diğerleri de sanırım görevlendirmeyle geliyorlar ve 1 gün kalıp gidiyor.  Hastanenin kapasitesi şu anda yeterli görünüyor. Pek istediğimiz gibi değil.  Sağlık ve eğitimde ciddi sorunlar var. Özel hastane yok ve Uşak’a geliyoruz” dedi. 
  
Gediz CHP üyesi Musa Arık da, Uşak’a bağlanma konusunun daha önce gündeme geldiğini ve ilçede hakim olan bazı grupların buna engel olduğunu savundu. Musa Arık, “Uşak’a bağlanma konusu gündeme geldi. Gediz’e hükmeden 3-4 kişi var ve bunlar Gediz’i Uşak’a geçirmek istemediler. Bunlar burayı yönetiyorlar. Burada OSB var 3 fabrika var ve geri gönderdiler. Okulumuz vardı ve 4 yıllık olacaktı ve bunu Simav’a aktardılar. 400 öğrenci vardı ve bunu 200’e düşürdüler. Simav bölgesi deprem bölgesi, deprem bölgesi ve buradaki yatırımı oraya aktardılar. Uşak’a bağlanmayı istiyoruz. Çoluk ve çocuğumun geleceği için Uşak’a bağlanmak isterim” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilişim