Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

Uşak Belediyesi’ndeki makam araçlarının büyük bir çoğunluğu iptal edildiği öğrenildi. Bir önceki Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan döneminde, başkan yardımcıları, müdürler ve birim amirlerine kadar yaklaşık 50 kişiye hizmet eden ve 26’sı kiralık olan araçlarla ilgili yeni bir eylem planı hazırlandı. 26 kiralık aracın kullanımını iptal eden ve tasarruf sağlayan Uşak Belediyesi Yönetimi, sadece Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın ve başkana vekillik yana Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ’ın makam aracı kullanacağına dair karar aldı. Diğer belediye başkan yardımcılarının ise; kuruma geliş gidişlerde kendi araçlarını kullandıkları ve çalışma anında ise hizmet araçlarını belli sürelerle değerlendirdikleri ifade edildi. Uşak Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ve Atatürk Kültür Merkezi’ndeki müdürler ve diğer çalışanlara da toplam 6 hizmet aracı tahsis edildi. Müdürler ihtiyaçları olduğu anda, araç takip sistemine kayıt yaptıracak ve işi bittiğinde de aracı teslim edecek.



EROL KORKMAZ: HALKIN PARASINI KEYFİ KULLANAMAYIZ

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, vatandaştan alınan vergiler ve diğer ödemelerle hizmet üretildiğini belirterek, “Uşak Belediyesi’nde müdürlerin ve bazı birim amirlerinin dahi makam aracı kullandığını gördük. Netice de burada  kullanılan araçlar ve harcanan yakıt giderleri, halkın cebinden çıkıyor. Kimse halkın parasını keyfi ve şahsi olarak kullanamaz. Hakka ve hakkaniyete önem veren bir yönetim anlayışıyla, gereksiz makam araçlarının büyük bir çoğunluğunu iptal ettik. Kiralık araçları sıfırladık ve belediyenin kasasından boş yere harcama yapılmasına engel olduk. Şu anda sadece Belediye Başkanımız Nurullah C          ahan ve zaman zaman başkana vekalet eden Başkan Yardımcımız Hakan Uludağ makam aracı kullanıyor. Bu araçlarda makamı temsilen gerektiği için faaliyet gösteriyor” dedi.

ALİ ERDOĞAN MAKAM ARACI VAADİNİ YERİNE GETİRMEMİŞTİ

Öte yandan 2009 yılında ikinci kez göreve gelen Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, o dönemde halka verdiği vaatlerde makam aracını kullanmayacağını belirtmiş, fakat bu sözünü yerine getirmemişti. Makam odasını alt kata 2014 seçimlerine 1 yıl kala taşıyan Ali Erdoğan, görev yaptığı 5 yıllık süre zarfında, yeni makam araçları tahsisinin önünü açtı. Ali Erdoğan’ın döneminde, bütün başkan yardımcılarına ve birim amirlerine makam aracı tahsis edilmişti. Ali Erdoğan, makam aracını iptal edeceğine dair vaadini de yerine getirmemişti. 

Editör: TE Bilişim