Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Erdoğan,
“15 Temmuz’dan itibaren bizi destekleyen, yeni yönetim sistemini hayata geçirmemize imkan sağlayan Milliyetçi Hareket Partisine ve Devlet Bahçeli’ye teşekkür etmek istiyorum. MHP ile işbirliğimiz inşallah Meclis’te de devam edecek. Yeni yönetim sisteminin hazırlıklarına 16 Nisan’daki halk oylamasının ardından başladık ve çalışmalarımızı geçtiğimiz günlere kadar devam ettirdik. Cumhurbaşkanlığı politika kurullarımız, yeni döneme uygun olmak üzere yönetim mimarisinin çatısını oluşturdu.
Bizden sonra gelecek Cumhurbaşkanlarının hiçbir mazerete sığınma hakkı yoktur. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için bakanlarımız ve ekibimizin diğer mensuplarıyla birlikte gece ve gündüz çalışacağız. Cumhurbaşkanı olarak yeni dönemdeki en büyük yetkimiz, kabinemizi hiçbir sınırlamaya tabi olmaksınız oluşturma imkanımızdır.
Bakanlık sayımızı başkan yardımcımızla birlikte 17’ye indirdik ve şu anda 16 bakanlığımız var. Bazı bakanlıklar aynen kaldı ve bazılarının isimleri değişti. Bazılarını tümden lağvettik. Yeni dönemde daha hızlı icraatlarımız olacak" dedi. 

İŞTE YENİ KABİNEDEKİ İSİMLER

1-CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY

2-ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL
3- ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK
4-ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURU
5-DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
6-ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ
7-GENÇLİK VE SPOR BAKANI MEHMET KASAPOĞLU
8-HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK
9-İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU
10-KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET ERSOY
11-MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. ZİYA SELÇUK
12-MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULİSİ AKAR
13-SAĞLIK BAKANI DR. FAHRETTİN KOCA
14-SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK
15-TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ
16-TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN
17-ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHİT TURAN


 
Editör: TE Bilişim