İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı’nın esnaf, sivil toplum kurumu ve teşkilat buluşması etkinlikleri için Uşak’a gelen İYİ Parti Kalkınma Politikaları Genel Başkanı Ümit Özlale, kentin sorunlarıyla ilgili bir dizi analiz yaptıklarını ve bunların başında hava kirliliğinin geldiğini ifade etti.

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı’nın bir dizi ziyaret ve parti buluşması etkinliklerine, İYİ Parti’nin Kalkınma Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, GİK Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları Burhanettin Kocamaz ve Rıdvan Uz da katıldı.

Programın tanıtımı için parti binasında, İl Başkanı Şener Toköz, Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve partililerin de katıldığı bir basın toplantısı yapıldı. Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Şener Toköz, partisinin Uşak için hazırladığı politikaların görüşülmesi ve kentin sorunlarıyla ilgili bir dizi incelemede bulunulması için yoğun bir program hazırladıklarını ifade etti.

Toköz’ün ardından değerlendirme yapan İYİ Parti Genel Kalkınma Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Uşak’ın sorunlarını çalıştıklarını ve çözüm yollarını yerel yönetimler ve genel merkez düzeyinde çözmek için faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti.

Uşak’ın sorunlarının başında hava kirliliğinin geldiğini belirten Özlale, “Uşak, konumu ve sahip olduğu doğal güzellikler bakımından önemli ve güzel bir kentimiz. Fakat Uşak’ın da kendine özgü sorunları var. Geçim sıkıntısı Türkiye’nin her ilindeki ortak problem ve alım gücünün düşmesi uzun zamandan beri halkın gündeminde. Bunların yanı sıra Uşak’ın kendine özgü sorunlarına değinecek olursak, birinci sırada hava kirliliği geliyor. Hava kirliliğinin yanı sıra su kaynaklarının temiz kalması için yeterli düzeyde arıtma tesisinin olması lazım. Ayrıca Uşak’ta boşanma oranlarının çok fazla olmasından tutun da bebek ölümlerinde ilk 10’a girmesine kadar bir çok konuda çalışmamız var. Bizler Uşak’ın temel sorunlarına çözüm bulmak için buradayız ve bugün yapacağımız görüşmelerle yol haritamızı şekillendirmiş olacağız” dedi.

Öte yandan , GİK Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları Burhanettin Kocamaz ve Rıdvan Uz da belirlenen sorunlarla ilgili görüşlerini belirttiler. Konuşmaların ardından gazetecilerin sorunlarını cevaplayan katılımcılar, daha sonra parti mensuplarıyla birlikte sivil toplum ve esnaf ziyaretinde bulundular.

Editör: TE Bilişim