Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

HAK-İŞ Uşak İl Temsilcisi Recep Sorkun, sendikasının kadina şiddete yönelik mücadelesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Sorkun şu konulara değindi:


HAK-İŞ olarak kadına şiddetin her türüne, baştan bu yana karşı olan ve bunun önlenmesi konusunda sadece konuşan değil, bunun gereğini yerine getirmeye çalışan bir yerde duruyoruz. Şiddeti sadece fiili şiddet olarak görmüyoruz. Psikolojik, cinsel ve daha pek çok adını sayamadığımız şiddet yöntemlerinin her birine karşıyız.
Kadınların yaşadığı coğrafya, inançları ve yaşam tarzı gözetmeksizin bütün dünyada şiddet görüyorlar. Ne yazık ki kadına şiddeti, kadını katletmeye kadar götürülen bir ülkenin insanıyız. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadına yönelik şiddetin her boyutunu yaşıyoruz ve görüyoruz. Peki bu konuda ne yapmalıyız? HAK-İŞ olarak kadına şiddete karşıyız derken ne yapılması gerektiğinin de cevabını ortaya koymamız gerekiyor. Öncelikli olarak HAK-İŞ üyesi kadınlarımızı sendikalarda güçlendirmek, etkin hale getirmek ve sendikal mücadelenin içerisine dahil etmek ve sendikal mücadelede liderlik anlamında yeni hedeflere doğru onları sevk etmeye çalışıyoruz.
Bütün emekçi kadınları HAK-İŞ’e üye olmaya davet ediyoruz. Sendikalarda kadınlar kendilerini daha rahat ifade edebilir ve kendilerine daha rahat alanlar açabilirler. 
“Kadın Komitemizle Çığır Açtık”
HAK-İŞ olarak kadın komitemizle çığır açtık. Ancak bütün bunlara rağmen, hem ülkemizde hem de dünyamızda şiddetin devam ediyor olması yeni adımlar atmamıza, yeni çözümler bulmamıza bizi mecbur bırakıyor ve zorluyor. O yüzden kadınlar, bu şiddetin mağduru olanlar ve bu şiddete maruz kalanlar, her türlü şiddetin faturasını ödeyen kadınlar bu sorunları tek başlarına çözemezler.
“Kadın ve Erkeği Fıtratta Farklı, Haklarda Eşit Olarak Görüyoruz”
Kadına şiddet sorununun çözümünde sadece kadının değil, kadınla birlikte erkeklerinde mücadele etmesi gerekiyor. Kadınların ve erkeklerin ayrışmadığı, birlikte bu sorunu çözme konusunda beraber çalıştığımız bir yapıyı inşa etmeliyiz. Biz HAK-İŞ ailesi olarak kadın ve erkeği fıtratta farklı, haklarda eşit olarak görüyoruz. Haklarımız eşitse uğradığımız haksızlıklara ve şiddete karşı, ayrımcılığa karşı mücadele ederken haklarımızı talep ederek bunu yapacağız. Bunu yapmanın yolu da öncelikli olarak örgütlenmeden geçiyor. Hem örgütleyeceğiz, hem de örgütleneceğiz. HAK-İŞ’te örgütleneceğiz, HAK-İŞ’li sendikalarımızda daha fazla kadın üyemizle, daha fazla kadın sendikacımızla geleceği inşa edeceğiz.
“Meseleyi Yalnızca 25 Kasım Kadına Şiddet Günü Olarak Görmüyoruz”
Sendikalarda etkin görevler alarak, sendikacılığın her alanında kadın elinin değdiği bir HAK-İŞ geleceğe güvenle bakan, geleceği güvenle inşa eden bir HAK-İŞ olacaktır. Onun için biz meseleyi sadece 25 Kasım kadına şiddete karşı bir gün olarak değil, bütün bir yılı kadınla ilgili çeşitli etkinliklerimizi gerçekleştirerek yapıyoruz. Onun için bu etkinliklerimizi bundan sonra da çeşitli vesilelerle gündemde tutmaya kararlıyız. Bugünün kadına her türlü şiddetin reddedildiği, kadınlarla tam bir dayanışma içerisinde geleceği birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha buradan ifade ediyor, hepinize şiddetsiz bir gün ve bir yıl diliyorum.”
 

Editör: TE Bilişim