Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!
USAKPORT.COM// Uşak Belediyesi’nin önem verdiği projelerin başında gelen kent parkta, yıkım çalışmalarının büyük oranda tamamlanmasının ardından, yapım aşamasına geçildi. 



Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan’ın 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimler döneminde yapmayı taahhüt ettiği ve 2015 yılından itibaren yıkım çalışmalarına başlandığı kent park projesi, yaklaşık 110 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje kapsamında şimdiye kadar 7 binanın yıkımı gerçekleşti ve çalışma sahasında kalan diğer hizmet binalarının yenilerinin inşaatı tamamlandığında, yıkımların tamamlanacağı ifade edildi. 



Bölgede bulunan öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 1 eğitim kurumu için yapım faaliyetleri sürüyor. Projenin toplam alanının yaklaşık yarısında ise çalışmaları sürdüren Uşak Belediyesi ekipleri, süs havuzları, yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve görsellik açısından farklı unsurları barındıran yapıları inşa ediyor. 



Kent park kapsamında ayrıca bölgede otopark ihtiyacına yanıt verecek bir alanın da kurulacağını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, projede yapım aşamasının tüm hızıyla sürdüğünü ve nihai hedefe ulaşacaklarını söyledi. 
Kent Park projesinin kentin vizyonu açısından önem taşıdığını söyleyen Başkan Nurullah Cahan, projeyle depreme dayanıksız ve ihtiyaca tam anlamıyla yanıt veremeyen binaların da bölgeden arındırıldığını ve yerlerine daha elverişli mekanların oluşturulduğunu kaydetti. 



Kent park projesinin bir dönem hayal olarak görüldüğünü belirten Başkan Cahan, “Bizler de ilk olarak hayal ettik ve burada oluşacak bir yaşam alanının ilimize sağlayacağı katkıları düşündük. Biz Uşak için kurduğumuz bu hayalimizi, inancımızla yoğurduk ve proje için yol almaya başladık. Bürokratik engelleri aşmak için devlet büyüklerimizin desteklerini aldık ve marka kent ideali için önemli bir adımı daha atmış olduk. Yıkım çalışmalarımızın şu anda büyük bir bölümü bitti ve ekiplerimiz, yeni Uşak’ı oluşturmak için çalışmalara başladılar. Uşak için kurduğumuz bu güzel hayalin projeye ve nihai hedefe ulaşıyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi. 



KENT PARK İLE ZÜBEYDE HANIM CADDESİ HAREKETLENECEK
Kent park projesinin İsmetpaşa Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi arasında doğal bir bağlantı kuracağını ve trafik yükünü hafifleteceğini söyleyen Başkan Cahan, “Göreve geldiğimizde ilimize konsept caddeler kurmak için ilk çalışmamızı Zübeyde Hanım Caddesi’nde yaptık. Burada güzel bir aydınlatma sistemi ve kaldırımlar oluşturduk. Bu çalışmaların sonunda buradaki yaşam kalitesi arttı ve caddemiz modern bir görünüme kavuştu. Kent park projesinin bir ayağı da Zübeyde Hanım Caddesi’ni ilgilendiriyor ve öğretmenevi, stadyum ve spor salonunun bulunduğu bölgelere yapacağımız sosyal donatılarla ilgili çalışmalarımıza da yakın bir zamanda başlamayı düşünüyoruz. Kent park projesi, İsmetpaşa ve Zübeyde Hanım Caddesi’ni bir bütün hale getirecek ve esnafımız için önemli fırsatlar ortaya çıkacak” diye konuştu. 



Başkan Cahan, projenin tamamlanması ve nihai hedefe ulaşması noktasında gerekli takiplerin sıkı bir şekilde yapıldığını belirterek, “Projemizin hayata geçiyor olmasında, destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, devlet büyüklerimize, ekibimize ve bize inanan değerli Uşak halkına teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim