Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
ALİ ARASLI///

TEMA Uşak İl Temsilcisi Doç. Dr. Barış Metin, Uşak Belediyesi’nin uygulama projesini TOKİ’ye devrettiği kent parkın halkın ihtiyacı olan yeşil alan olarak değerlendirilmesini ve burada betonarme her hangi bir yapıya müsaade edilmemesi gerektiğini açıkladı. 

Son dönemlerde cami projesiyle tartışma konusu olan ve geçtiğimiz günlerde TOKİ’ye uygulama projesi devredilen kent park alanıyla ilgili değerlendirme yapan TEMA Uşak İl Temsilcisi Doç. Dr. Barış Metin, kentin öncelikli ihtiyacının yeşil alan olduğunu ve ortaya konacak çalışmaların halka yeni nefes alma noktaları oluşturacak şekilde tasarlanması gerektiğini söyledi. 

Uşak’ın kent merkezinin yoğun bir şekilde betonarme yapılarla dolduğunu ve vatandaşın temel ihtiyaçlarından birinin yeşil alan olarak saptandığını kaydeden Metin, “Kent park projesi, ilimiz için küçümsenmeyecek bir alanda uygulanıyor ve söz konusu alanın halkın dinleneceği ve çocukların zaman geçirebileceği şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bildiğimiz kadarıyla proje daha önce belediyedeydi ve son gelişmeler bunun artık TOKİ tarafından uygulanacağını ortaya koydu. TOKİ’nin yapacağı çalışmalarda, kentin ihtiyaçlarına sadık kalmasını istiyoruz. Uşak’ın öncelikli ihtiyacı yeşil alandır ve yeşil alanlar gelecek kuşaklara miras kalmalıdır. Kent park alanında 3 tane tescilli yapı var ve bunların da proje kapsamında, vatandaşa yarar ve ilimize katma değer sağlayacak şekilde değerlendirilmesi gerektiği düşünüyoruz” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim