Uşak'ın köylerindeki vatandaşlar whatsapp üzerinden devlete direk ulaşacak! Uşak'ın köylerindeki vatandaşlar whatsapp üzerinden devlete direk ulaşacak!

Mimarlar Odası Uşak Temsilciliği, kentsel dönüşüm alanında yeşil alanın otel alanına çevrildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. 
İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’ın iddiası üzerine başlayan tartışmaya, son noktayı Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği koydu. Kentte imar değişiklikleri ilgili konuları yakından takip ettiklerini bildiren Mimarlar Odası’nın resmi facebook hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Bugün ulusal medyada gündeme gelen yeşil alanın otel yeri ilan edilmesi ile ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Her ne kadar yayınlanan afişler de 3 boyutlu görsellerde söz konusu alan yeşil alan gibi gösterilmiş olsa da ekli belgelerde onay tarihi ve cinsi belli olan arsa, mimarlar odasının bu alanda yapılan imar planına şehirden kopuk ve fonksiyonel olmaması nedeniyle karşı çıkmasına rağmen 2014 yılından itibaren otel alanıdır” ifadelerine yer verildi.


MİMARLAR ODASI DEĞİŞİKLİKLERİ GÖNÜLLÜ OLARAK TAKİP EDİYOR
Mimarlar Odası’nın kentle ilgili imar değişikliklerini sürekli takip ettiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti: “Tamamen gönüllülük ve seçim esasına dayanan Mimarlar Odası yönetimleri imar planı değişikliklerini şimdi takip ettiği gibi geçmiş yönetimler döneminde de titizlikle takip etmiş olup kamu yararı olmayan uygulamalara itiraz etmiş ve etmektedir”.
MİMARLAR ODASI UŞAK İL TEMSİLCİLİĞİ ŞU BELGELERİ DE PAYLAŞTI

 
 

Editör: TE Bilişim