Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!

Uşak Merkez Güneli Köyü Muhtarı ve aynı zamanda HAYKOP Uşak Başkanı Himmet Özdemir, 4 günlük tatil nedeniyle, kent merkezinden köye gelmek isteyenlerin evlerinde kalmasını istedi. Mecbur kalmadıkça köye, kentten girişlerin olmamasını isteyen Himmet Özdemir, “Kütüğü köyümüze kayıtlı olan ve kent merkezinde hayatını idame ettiren çok sayıda vatandaşımız var. Bunların büyük bölümü hafta sonu ve bu tip uzun süreli tatillerde köyümüze geliyorlar. Elbette bu köy onların ve gelmek en doğal haklarıdır. Fakat şu anda bir pandemi dönemindeyiz ve tüm dünyayı tehdit eden covid-19’a karşı mücadele ediyoruz. Köyümüzde, normal zamanda genç bulmak zor, genellikle 65 ve üstü yaştaki vatandaşlarımız burada ikamet ediyorlar. Çocukları ve torunları onları ziyaret ederlerse, farkında olmadan hastalığı bulaştırabilirler. Bu nedenle bir daha sabretmekte yarar var” dedi. 
    Önümüzdeki hafta Ramazan Bayramı tatilinin de benzer şekilde geçeceğini dile getiren Himmet Özdemir, “Milli ve dini bayramlar bizler için büyük önem sahip, hem de bir araya gelmemiz için de birer vesileler. Fakat bu dönem, annesini, babasını ve büyüklerini düşünenler, uzak kalırlarsa, en büyük özveriyi ortaya koyarlar. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı ve önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramları’nı tebrik ediyorum” diye konuştu.  
 

Editör: TE Bilişim