Kulaklarda hoş bir nağme gönüllere ferahlık oldular

Uşak Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, “Kutlu Doğum haftası” etkinleri kapsamında ilk konserini verdi. Şef Murat Şahintürk yönetimindeki Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Geçtiğimiz Eylül ayında, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın desteği ve Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk’ün girişimleri ile kurulan 15 kişilik hanende ve 10 kişiden oluşan saz heyeti, “Kutlu Doğum Haftası”  etkinliklerinde ilk kez Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye çıktı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan’ın da izlediği konserin ilk bölümünde seslendirdikleri: Hüseyni, Neva ve Uşşak makamlarından, İkinci bölümde ise  ise Hicaz ve Rast makamından seslendirdikleri ilahilerle konuklarını kulaklarının ve gönüllerinin pasını sildiler.  Topluluk konser bitiminde salonu dolduran konuklar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

“MEHMET AKİF SARI ANISINA”

Konserin açılış konuşmasını yapan Şef Murat Şahintürk, “Bu hafta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. min dünyaya teşriflerinin sevincinin yaşandığı “Kutlu Doğum Haftası” dır. Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi olan bu haftayı kutluyoruz. Bizleri bugünlere ulaştıran Yüce Allah’ımıza hamd-ü senalar ediyor: Peygamber Efendimize salat ve selamlar gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu kutlu hafta etkinliklerinde Uşak Belediyesi’nin katkılarıyla tasavvuf konseri düzenlediğini belirten Şahintürk şunları söyledi: “Buna ilaveten bu tasavvuf musikisi programını; Uşak ilimizde yetişmiş Uşak’ta Zümrüt Kur’an Kursunun açılmasıyla ilk hafız öğrencilerden olan, genç hafızlara önderlik yapan sesi sadası çok güzel olan Hafız merhum Mehmet Akif Sarı’nın anısına da bu konseri düzenledik. Kendisini rahmetle anıyor, ruhu şad olsun diyoruz. “

“SAZENDE VE HANENDELERİN HEPSİ UŞAKLI”

Programın ilgi çekici bir başka yanı Türk Tasavvuf Müziği Korusunu oluşturan hanende ve sazendelerin hepsini Uşaklı olduğuna dikkat çeken Şahintürk, “Uşak Belediyesi bünyesinde ilk kez Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu oluşturduk. Bu oluşuma katkılarından dolayı, Uşak Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’a ve tüm belediye çalışanalrına, bu koronun oluşmasında bize ilk cesareti veren Kent Konseyi başkanı Sayın Zafer Aydın’a ve Kent Konseyi Derneği’ne  çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK VE ÇOCUK KOROLARI DA KURACAĞIZ”

Uşak Belediyesi olarak sanat adına olumlu işlere imza atmaya çalıştıklarını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Belediyemiz yerel sanatçılarımıza sahip çıkmakla beraber bu konuda marka oluşturmak için çaba vermektedir. Kendi bünyemizde çeşitli korolar oluşturarak marka çalışmalarımıza katkı sağlamak istiyoruz. Bunlardan birisine de bu gece şahit olduk. Türk Tasavvuf Müziği Koromuz Sevgililerin Sevgilisi Hz. Muhammed (SAV)'yi andığımız Kutlu Doğum Haftası’na yakışan bir nitelikte bir etkinlik düzenledi. Geceye katılım sağlayan herkes koromuzun eserlerine ve performansına tam not verdi” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi’nin farklı müzik ve farklı gruplarda korolar oluşturduğuna dikkat çeken Cahan, “Sanat müziği koromuz, gençlik ve çocuk korolarımız ile yakın zamanda güzel konserler düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi icradan mal kaçırmak için yeni şirket kuruyor Uşak Belediyesi icradan mal kaçırmak için yeni şirket kuruyor

Yapılan konserlerde Uşşak Makamı’na da ilgiyi arttırmak istediklerini ifade eden Cahan,” Uşşak Makamı ilimizin ismi ile özdeşleşmiş bir makamdır. Aşıklar makamı anlamına da gelen bu makamı, ilimizin aşıklar şehri olması hasebiyle kentimiz ile bütünleştirerek anılmasını istiyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan ilimizde sanat adına yerelde başarılı işlere imza atmayı sürdürüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim