Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu
 “KUR’AN İÇİN YOK ENGEL YETER Kİ SEN DE GEL”

Uşak İl Müftülüğü’nce organize edilen ve ülke çapındaki ünlü hafızların katıldığı Kur'an tilaveti büyük ilgi gördü. ‘Kur’an Bülbülü’ unvanını taşıyan Dünya Kur’an Okuma Birincisi Uşaklı Yaşar Çuhadar, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Uşak İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kur’an Ziayefeti” Atatürk Spor salonunda yapıldı. Hafız Yaşar Çuhadar (DİB Mushafları İnceleme ve Kırat Kurulu Üyesi),  Hafız Mehmet Bilir (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Camii İmam – Hatibi), Hafız Ali Tel (Ankara Hamdi Akseki Camii İmam – Hatibi), Hafız Selim Yıldız (Emekli İmam – Hatip) ve Hafız Celal Yılmaz (Emekli İmam – Hatip) programda Kur’andan sureler okuyarak, Atatürk Spor Salonunu hınca hınç dolduran izleyicileri mest ettiler.

Uşak İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim Gecesi, ülkemizin değişik şehirlerinden gelen hafızların katılımıyla gerçekleştirildi.

MÜFTÜ ALTINDAŞ; “KUR’AN MUCİZE VE RUHLARIN MANEVİ GIDASIDIR”

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen programa Vali Ahmet Okur ile birlikte il protokolü ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Fuat Altındaş düzenledikleri gecede Kur’an-ı Kerim’in daha iyi anlaşılmasına vesile olmak istediklerini, bu yüce kitabın her yönüyle bir mucize ve ruhların manevi gıdası olduğunu ifade etti.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, içinde bulunduğumuz şu zor günlerden ulusça kurtulmak ve milli birlik ve beraberliğimiz korumak için Kur’an etrafında bir araya gelmenin önemine dikkat çekti.

Cahan’ın konuşmasının ardından davetlilere hitap eden Vali Okur bedenimizin olduğu kadar ruhumuzun da beslenmeye ihtiyacı olduğunu ve Kur’anın da mucizevi yönleriyle en iyi ilaç olduğunu ifade etti. Vali Okur konuşmasını şöyle sürdürdü:

VALİ OKUR; “KUR’ANDAN NEFRET EDEN BİR GURUHLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

“Bugün hiçbir manevi değere saygısı olmayan, ruhunu benliğini kaybetmiş, vatan, bayrak, Kur’an gibi kıymetlere saygısı kalmamış, ihanet içinde bir güruh ülkemizin, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğini bozmaya, dış mihrakların maşası olarak bizleri bölmeye ve bir birimize düşürmeye çalışıyorlar. Onların unuttuğu bir şey var. Bu aziz millet dün olduğu gibi bu gün de aynı bu gecede olduğu gibi her zaman birlik ve beraberlik içindedir. Yürekleri vatan sevgisiyle dolu inançlı Türk Milleti ve onun kahraman evlatları olarak, ezana düşman olan susturmaya çalışan Kur’andan adeta nefret edercesine kaçan, onun hükmünü silmeye çalışan bir güruh ile mücadele ediyoruz. Ülkemizin içinden ve dışından maalesef bu aziz milletin ta derinliklerine ihanet hançerini saplamaya çalışanlar var, inanıyoruz ki bunu yapmaya yeltenenler kesinlikle istediklerine ulaşamayacaklar. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah şöyle buyuruyor; ‘Kuranı biz indirdik onu muhafaza edecek olan biziz’. Bu hüküm kıyamete kadar devam edecek. Kur'an kâinatın aklı, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) varlığı maneviyatı, kalbi. Bunlar olmadığı zaman kainatın olması mümkün değil. Bu aynı zamanda tüm insanlar için olan bir haslet, bir gerçek. Allahın vaadi ve Kuran Kerim yolumuza aydınlatmaya devam edecektir. Birlik ve beraberliğimizin teminatı sınırlarımızı, her bir karışı, her bir toprak tanesi için canlarını kanlarını vatan, din, bayrak uğruna, Allah uğruna veren şehit düşen askerimiz, polisimiz var. Bu vatan evlatları bu yüce değerlerimiz için şehit oldular. Bizler eğer gelecekte de ayakta kalacaksak birlik beraberliğimizi sürdürebilmek için Kur’an-ı bir rehber olarak iyi anlamalı, onu özümsemeli, onun emrettiği gibi kardeş olduğumuzu hiç unutmamalıyız. Sizlere çok teşekkür ediyorum, buraya geldiniz bu güzel davete icabet ettiniz. Unutmayın ki Kur’anı anlamaya her zaman hatırlamaya her zaman yaşamaya hayatımızda ona yer vermeye ihtiyacımız var. Kur’anın o yüce mesajını içimize sindirmeli sadece dinlemeyle kalmamalı, onu hayatımızın eksenine yerleştirmeliyiz. Bu güzel buluşmanın hayırlara vesile olmasını diliyor, programımızda yer alan kıymetli hocalarımıza, hafızlarımıza da teşekkür ediyorum.”

Düzenlenen gece davetliler arasında bulunan Kütahya İl Müftüsü Yusuf Gül’ün yaptığı dualarla sona erdi. 

Editör: TE Bilişim