Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mıllık, İl Kadın Kolları İlknur Ertuğrul ve parti teşkilatı mensuplarının da katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın, iyi bir ekiple kentteki hizmet ve yaşam kalitesini artırmaya odaklanacaklarını söyledi.



“HİZMETLERİ ORTAK AKILLA HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Şeffaf bir yönetim anlayışı izleyeceğini ve buna göre bir ekip oluşturacaklarını belirten Mehmet Çakın, “Bugüne kadar iş hayatında çok farklı ve önemli deneyimler yaşadım. İlimizdeki altyapı, üstyapı, sosyal faaliyet ve yaşam kalitesi için ilimizdeki paydaşlarla bir araya gelerek tecrübelerimizi Uşak için kullanmaya gayret edeceğiz. Sivil toplum ve hakla bir araya gelerek yapılması gereken hizmetleri istişare edeceğiz. Kent Konseyi’nin de fikirlerini dikkate alacağız. Hiçbir şekilde ben yaptım oldu anlayışına müsaade etmeyeceğiz. Yapılan çalışmaları bireylerin değil, toplumun menfaatine uygun olduğundan emin olduktan sonra hayata geçireceğiz. Müsriflikten uzak durarak, belediye hizmetlerini hayata geçireceğiz.  Bizim toplum olarak tasarruf etmeye ve israftan kaçınmaya önem vermemiz gerekiyor. Belediye, halk kaynaklarını kullanan bir kurum ve bizim izleyeceğimiz yol, yapılanı korumaktır. Kimin projesi olduğuna bakılmaksınız, yapılmış olanı korumak ve bunun şehrin hizmetinde kullanımına devam etmesini sağlamak önceliğimizdir. Bunun yanında önceki dönemden yapımı devam edip de tamamlanamayan projeler olacaktır. Bunların da en kısa sürede tamamlanıp, halkın hizmetine sunulmasını sağlayacağız” dedi.



“HALKIMIZIN EKONOMİK REFAHINI DÜŞÜNEREK HAREKET EDECEĞİZ”
“Uşak’ın yaşanabilir şehir olması ve insanların keyif alarak, ilimizde yaşama devam etmesini önemsiyoruz. Ekonomik anlamda bazı çalışmalarımız olacak ve ilimizin sanayi kenti olmasını dikkate alarak yeniliklere imza atacağız” diyen Mehmet Çakın, şöyle devam etti: “İnsanlarımızın ekonomik olarak yaşamlarını sürdürmesi için ilimizde üretim faaliyetlerinin artması gerekiyor. Belediyemizin gerek doğrudan veya özel sektörün yapacağı yatırımlar noktasında ilimizin bir cazibe merkezi olmasını istiyoruz. Bunlar olurken bir taraftan da yeni bir şehir, trafik ve çevre sorunlarına yol açmayacağız. Belediyede zaman, finans ve insan kaynakları yönetimini akılcı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Vatandaşımız üzerindeki belediye kaynaklı ödeme ve vergileri azaltılmasına yoğunlaşacağız. Akıllı finansman yönetimiyle bunları vatandaşlarımıza hissedilir bir şekilde yansıtacağız.  Gerçekleştireceğimiz gelir getirici ve maliyet düşürücü çalışmalar sayesinde ilimize daha fazla yatırım sağlamak için çalışacağız. Uşak’ın güçlü bir şehir olmasının önünde hiçbir engel yok. Yapacağımız çalışmalarla, ortak akılla şehrimizin tüm paydaşlarıyla birlikte hareket ederek, ilimizin hak ettiği payı, Ankara nezdinde de alacağız.” Çakın, kentte ekonomik canlılığı sağlamak için kapalı pazaryeri ve ayakkabıcılar çarşısı için de yeni bir proje geliştireceklerini belirterek, “Kapalı pazaryerimiz ve ayakkabıcılar çarşısının yaşam ve ticaret kalitesinin artması için ilerleyen günlerde yeni çalışmalar ortaya koyacağımızı dile getireceğiz. Arzu ediyoruz ki Uşak daha fazla istihdam sağlasın ve öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilsin. Uşaklı esnafımızdan yapacağımız alışverişlerle, ilimizdeki işletmelerin ekonomik durumunu ve katma değerini yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.



“ŞEHRİN HER NOKTASINA EŞİT HİZMET GÖTÜRECEĞİZ”
Kentteki gelişimin dengeli olacağını dile getiren Mehmet Çakın, “Şehrin kuzeyinde, doğu ve batı tarafından kadınlarımızın, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın sosyalleşecekleri ve nefes alacakları alanlar oluşturacağız. Geçtiğimiz gün Karayolları ve Özel İdare tarafından kullanılan alanların ikinci bir kent park gibi yeşil alana dönüşmesi projelerimiz arasında. Bu sayede Dikilitaş mahallemiz gelişecek. Sarayaltı, Mehmet Akif ve Elmalıdere mahallerimiz için de çalışmalarımız olacak. Karaağaç Mahallesi’nde yeşil alan bazında projeler için çalışmalarımız sürüyor. İlerleyen günlerde projelerimizi açıklamaya devam edeceğiz.  İlimizdeki vatandaşlarımız ve ziyaretçilerin kendilerini güvende hissedecekleri bir kent ortaya çıkaracağız. Havası, suyu ve her şeyiyle gelecekte sağlıklı bireylerin yetişeceği bir kent olmasını hayal ediyoruz. İnsanlarımızın mesleki bazda kendilerini geliştirecekleri bir Uşak’ı düşlemekteyiz. Bunları yaparken de temel ilkelerimiz olan hakkaniyet ve adaletten ayrılmadan hareket edeceğiz. Kimseye bireysel menfaat sağlamayacağız, hesap vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.



“HER YAŞ GRUBUNU DÜŞÜNECEĞİZ”
Kentteki tüm hizmetlerin ortak akılla sağlanacağını anlatan Çakın, “Gençler, çocuklar, yaşlılar ve toplumun her kesimi için kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlere destek olacağız. İlimizin tanıtımına katkı sağlayacak olan spor kulüplerimizi destekleyeceğiz. Takımlara gönül verenleri ve Aşigoları unutmadan, sporun her alanına katkımız olacak. Geleneksel spor dallarından olan cirit büyümeyi ve gelişmeyi sürdürecek” dedi. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularına yanıt veren Mehmet Çakın, göreve gelmesi durumunda belediyedeki iç hizmet birimlerini nasıl yöneteceği ile ilgili de kısa bilgiler verdi. Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
 

 
Editör: TE Bilişim