Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, vatandaşa taahhüt ettiği ‘Çocuk Kent’ adlı projesinin, çocuklara üretimi ve hayvan sevgisini aşılayacağını belirterek, “Çocuklarımıza nasıl ağaç dikileceğinden, buğdayın toprakla nasıl buluştuğuna ve üretim süreçlerinin nasıl olması gerektiğini oyun şeklinde öğreteceğiz” dedi. 



AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, ‘Çocuk Kent’ projesinin 80 bin metrekarelik bir alana kurulacağını ve bünyesinde çok farklı unsurları barındıracağını söyledi. Çakın, çocuklar ve engelliler düşünülerek hayata geçirilecek proje kapsamında, engelsiz oyun alanı, sinema aktivite bölümü, oyuncak müzesi, eski sokak oyunlarını yaşatacak kısım, resim, müzik ve seramik atölyeleri, bisiklet yolları ve spor alanları olacağını kaydetti. Çocuk Kent’te hobi bahçelerinin yer alacağını dile getiren Mehmet Çakın, anne adayları için de kursların verileceği alanları hayata geçireceklerini ifade etti. 



Çağın ihtiyaçlarına göre hizmetlerin yeniden şekil aldığını ve değişimin her dönemde sürmesi gerektiğini dile getiren Mehmet Çakın, “Parklar ve bahçeler yapmak, belediyelerin asli görevidir. Toplumda genel kanı da bu şekildedir ve biz daha önceki dönemlere göre biraz daha farklı düşünüyoruz. 31 Mart’ta göreve gelirsek, park ve bahçeleri yapıp, işimiz bitti demeyeceğiz. Esas belediyecilik faaliyeti, inşaat bittikten sonra başlayacak. Bu noktada verebileceğim en güzel örnek Çocuk Kent Projemiz olacaktır. 80 bin metrekarelik bir alana çocukların hoşça vakit geçireceği bir dizi aktiviteyi eklemekle kalmayacağız, ileride hayatlarına yön verecek bir dizi eğitim çalışmasını da belediye olarak, sürdürülebilir anlayışla uygulayacağız. Çocuk kent, sadece çocukların çeşitli oyuncakları kullanacakları bir alan olmayacak. Çocuklar burada sorumluluk duygusunu alacaklar, hayvan sevgisi, ağaç ve çiçek dikimi, tarımın nasıl yapıldığı ve seramik gibi ileride iş hayatlarına etki edecek önemli bilgiler edinecekler” dedi. 



ESKİ MAHALLE OYUNLARI BURADA DEVAM EDECEK
Araç sayısındaki artış ve yoğunlaşan trafik nedeniyle anne ve babaların çocuklarına sokakta oynama konusunda izin vermediklerini dile getiren Mehmet Çakın, şöyle söyledi: “Bizler çok şanslı çocuklardık, çünkü sokakta oyun kültürünü edinerek büyüdük. Anne ve babamızın yanı sıra, oturduğumuz sokaktaki tüm büyüklerimizin gözü hep üzerimizde oldu ve organik bir iletişim ortamında, güle oynaya büyüdük. O dönemde trafik bu kadar yoğun değildi ve anne ve babaların gözleri arkada kalmazdı. Şimdi ise haddinden fazla otomobil var ve en büyük korku, çocuğum sokağa çıktığında başına kötü bir şey gelir mi oldu. Bu nedenle sokak oyunlarının ve mahalle kültürünün yaşaması adına, çocuk kent projemizde özel bir alan oluşturacağız. Seksek, saklambaç, yakar top, körebe, bilye (Uşak deyimiyle cız) ve bizim dönemimizdeki oyunların tamamını, çocuklarımızın öğrenmesini sağlayacağız.” 



OYUNCAK MÜZESİNE YETİŞKİNLER DE İLGİ GÖSTERECEK
Oyuncak müzesinin de projenin bir unsuru olacağını ifade eden Mehmet Çakın, “Türkiye’de oyuncak müzesi bir elin parmaklarını geçmiyor ve olanlar da çok büyük ilgi görüyorlar. Çocuk kentte oluşturacağımız oyuncak müzesinin içini dolduracağız ve burasını ayrı bir çekim merkezi haline getireceğiz. Oyuncak müzesine sadece çocuklar değil, yetişkinler de büyük ilgi gösterecekler. Bu bağlamda, ilimizin tanıtımına ciddi katkıları olacak bir çalışmayı da hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu
Editör: TE Bilişim