Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
Dün yapılan Uşak Belediye Meclisi’nde, Ilıcaksubaşı ve Hacıkadem çamlığının orta bölümünde yer alan yaklaşık 2 milyon metrekarelik arazinin imara açılacağı ve bu kapsamda Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden belediyeye devir için talepte bulunulacağı gündeme geldi. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentteki inşaatların tarım arazilerine doğru ilerlemeye meyil ettiğini ve bunun önüne geçmek için yeni alanların imara açılmasında yarar gördüklerini kaydetti. Söz konusu 2 milyon metrekarelik alan için şu anda genel bir çalışma yaptıklarını ve detaylı bir projenin ilerleyen günlerde ortaya çıkacağını kaydeden Mehmet Çakın, “Uşak’taki inşaatların ağırlıklı olarak kentin güneyinde bulunan tarımsal arazilere yapıldığına şahit olduk ve bu nedenle bu çalışmayı tarımsal arazi olmayan ve kentin farklı alanlarını da geliştirmeye yönelik bir adım olarak görebilir. Bu alanı kentsel dönüşüm kapsamına alabiliriz ve bu sayede belediyemize de belli bir gelir sağlarız. Tabi bunun için önce bazı prosedürleri yerine getirmemiz lazım ve ilk olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden hazineye ait olan arazilerin belediyemize devrini sağlayacağız. Konu imar komisyonunda da görüşülecek ve nihai kararı ilerleyen zaman içinde vereceğiz” dedi. 

 
Editör: TE Bilişim