CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı
USAKPORT.COM// Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel İdaresi’nin yemekhanesinde yolsuzluk yapıldığına dair iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Nacar, yemekhane sorumlusunun korunduğuna dair iddiaların ortaya atıldığını belirterek, “Sayın Valimizin imzasıyla soruşturma başladı ve ben tüm birim müdürlerimizi uyardım. Herkesin işlediği suçun cezasını çekmesi gerekir ve konuyu kapatmamız gibi bir durum yoktur” dedi. İl Özel İdaresi’ne yüklü miktarda baklava alındığına dair bilgilerin doğru olmadığını belirten Nacar, “İşçilere 1 yıl içinde sembolü 2 tepsi baklava ikram ettik ve parasını kendi cebimizden karşıladık. Bir sefer de şehit ailelerine toplam 300 TL’lik baklava ikramında bulunuldu” diye konuştu.

“BAZEN MUHTARLAR EKİPLER ÇAY İÇİYOR DİYE UYARIYOR, FAKAT ONLAR TOPRAĞIN ISINMASINI BEKLİYOR”
Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, gazetecilere İl Özel İdaresi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Makam odasında, açıklamalarda bulunan Nacar, asfaltlama işleminin bu yıl havaların ısınmasından dolayı geç başladığını belirtti.  Ekiplerin toprağın ısınmasını bekledikten sonra asfaltlama işlemine başladığını belirten Nacar, “Her yıl sıcak asfaltı normal döneminde yapıyorduk, fakat bu yıl 29 Haziran’da bu işleme başladık. Bizim belediye ile en büyük farkımız, havanın ısınmasını beklememiz. Bu yılki kayıpları cumartesi ve Pazar günü çalışarak telafi edeceğiz. Bazen muhtarlar ekiplerimizin çay ve sigara içtiğinden şikayet ediyor. Ekipler, toprağın ısınmasını bekliyor ve sonra çalışmaya başlıyor. 3 yıldır Uşak Belediyesi ile birlikte ortaklaşa asfalt atıyoruz. Bu yıl 12 kilometre köy yolunu belediye ile ortaklaşa asfaltladık. Hacı Kadem ve Cezaevi yolunu belediyemizle birlikte yaptık. Karahallı Clandras yolunu ve Yayalar-Tatar arasındaki yolu da belediye ile yapıyoruz. 256 köyde 339 su depomuza otomatik klorlama cihazı yerleştirmeye başladık. Karahallı ve Sivaslı’da çalışma yapılacak. Kanalizasyonla ilgili konularımız devam edecek” dedi.

Yayalar köyündeki göletle ilgili konuşan Nacar, “Kamuoyunu meşgul eden bazı konuları da açıklığa kavuşturmak istiyorum. Daha önce belde olan Yayalar köyünün bir kanalizasyonu bir de göleti var. Yayalar göletine çevredeki köy ve kasabaların atık kanalizasyonları yıllardır verilmektedir. İller Bankasından, Selçikler, Tatar ve Yayalar bir birlik kurdu ve çalışma başlattı. Yayalardaki kanalizasyonumuz ile birlikte bir mini gölet o dönemde belediye tarafından yapılmış. Orada gider yokmuş ve besihane ile birlikte yağmur ve sular Banaz çayına akmış. DSİ  tarafından burada ıslah yapılamamış. Mini göletin patlamasıyla orada birikenler çaya akmış ve 1 haftadır tedbirini alıyoruz. Balık çiftliği ve mermer ocakları birden deşarj vermiş ve kirlenme artmış. Gereken çalışmaları şu anda yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KİMSEYİ KORUDUĞUMUZ YOK, SUÇLU OLAN CEZASINI ÇEKECEKTİR”
İl Özel İdaresi’nin yemek ihalesinde yolsuzluk yapıldığına dair iddialar hakkında bilgi veren Nacar, şöyle devam etti: “Bir konuda bizim yemek ihalemiz. Bizim Özel İdaremizde 650 civarında personelimiz var ve bunların içinde elbette problemli ve sorunlu olanlar vardır. Bizim yemekhanemize bakan kişi, yemeklerin parasını ay başında kesiyor ve toptancıya ödeme yapıyor. Ancak burada ihmal olmuş ve toptancıya ödeme yapmamış. Toptancı da uzun süre bildirim yapmamış ve konuyu duyunca hemen komisyon kurduk ve sorumluyu görevden el çektirdik. Yanlışları var ve onunla ilgili soruşturma da var. Sayın Valimizin imzasıyla soruşturma başladı ve ben tüm birim müdürlerimizi uyardım. Herkesin işlediği suçun cezasını çekmesi gerekir ve konuyu kapatmamız gibi bir durum yoktur. Bizde eğer soruşturma açacaksan önce komisyon kurman lazım ve sayın Valimizin bilgisi dahilinde, soruşturma başlamış oldu. Özel İdare veya diğer kurumlarda, ömrünü yolsuzluklarla mücadele ile geçiren biri olarak devletin parasını her zaman için korudum”.

“İŞÇİLERE SEMBOLİK 2 TEPSİ BAKLAVA ALDIK, PARASINI KENDİ CEBİMİZDEN VERDİK”
Gazetecilerin baklava alımıyla ilgili sorusuna da yanıt veren Nacar, “Bir de, son dönemlerde yüklü miktarda baklava aldığımız ortaya atılmış. Sordurdum ve tatlıları kendi yemekhanemizde yaptırdığımızı öğrendim ve sadece asfalt sezonu başında 2 tepsi baklava alınmış. 2 tepsiyi de kendi cebimizden ödediğimiz paralarla, bütçeden harcama yapmadan almışız. Bunun dışında çok önceki bir zaman diliminde şehit ailelerine 300 TL’lik bir baklava alınmış ve ikram edilmiş” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim