Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel, Murat Dağı’na altın madeni kurulması durumunda, doğal yaşamın yok olacağını, sadece insanların değil, Menderes ve Porsuk nehirlerinin suyundan yararlanan tüm canlıların zarar göreceğini ifade etti. 
Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği, Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından olumlu ÇED raporu verilen ve Murat Dağı’na kurulması planlanan altın madenine karşı, Uşak Belediyesi önünden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’na kadar bir yürüyüş yaptı. Murat Dağı’nın yok olmasının önüne geçmek için ellerinde pankartlarla yürüyen grup adına Dernek Başkanı Hasan Yüksel bir açıklama yaptı. 
Uşak’ta hala kronik çevre sorunlarının devam ettiğini dile getiren Hasan Yüksel, Uşak Deri OSB’nin katı atıklarına çözüm üretilmesi gerektiğini ve kentteki tüm arıtma tesislerinde gerekli güçlendirmenin yapılmaması durumunda, kirliliğin artacağını kaydetti. 
Murat Dağı’na kurulması planlanan altın madeni için verilen olumlu ÇED raporuna değinen Hasan Yüksel, söz konusu tesisin faaliyete başlamasıyla, siyanürün suya ve toprağa karışacağını ve dünyanın 8’inci harikasının yok olacağını söyledi. Hasan Yüksel, “Üç denize suyunu boşaltan ve bu sularla geçtiği toprak ve ovalara hayat veren suyun kaynağını oluşturmaktadır. Uşak ve Kütahya illerinin tüm içme suyunu karşılamaktadır. Termalleriyle bölgeyi bir termal turizm merkezine çevirmiştir.  Pamukkale Travertenlerinin sıcak suyunun da Murat Dağı kaynaklı olduğunu hatırlatmak isterim. İşte böyle bir yerde Gediz Karaağaç Köyü çevresinde Altın ve gümüş madeni çıkarılıp, işletilecektir.1. derecede deprem bölgesi olan bölgede 6 milyon metrekare alanda çalışma yapılıp, 2 milyon ağaç kesilecektir. Bu 6 milyon metrekare alanda hiç bir şekilde ağaç ve canlı varlığından söz edilemeyecektir. Bölgedeki içme ve yeraltı sularının kuruması ile birlikte kuraklık baş göstereceği ve yaşanması muhtemel sismik hareketlilik nedeniyle ve dinamit patlatılması ile Uşak’a su sağlayan Küçükler Barajı siyanür sızıntısı ile zehirlenmiş olacaktır” dedi. 
“Daha geniş anlamda Murat dağı Havzasında yaşayan 15 milyon insan sağlığı zarar görecektir. Siyanür ve Asit Kaya Drenajları ile hava, su ve toprak kirliliği oluşup, bu kirliliğe dayalı kanser başta olmak üzere, çok büyük sağlık problemleri yaşanacaktır. Murat Dağı’nın suladığı ovalar yok olmaya başlayacak ve gıda güvenliği tehlikeye girecektir” diyen Hasan Yüksel, şöyle devam etti: “İşte böyle güzelliği ve özelliği olan Murat Dağı’nda altın madeni çıkarılmak istenmektedir. Bizler bugünü geleceğe taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ancak Uşak ve Kütahya’nın seçilmişleri olan Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri konu ile ilgili görüşlerini paylaşmalarını diliyorum. Bu siyaset üstü konuya nasıl yaklaştıklarını bilmek zorundayız. Çevre günün de sadece Uluslararası ve Yerel İşbirlikçilerinin çıkarı için çevre felaketine dönüşecek Murat Dağına karşı mücadele ve direnişimiz sürecektir. Murat Dağı’nın üstü altından değerlidir”. Basın açıklamasının ardından hatıra fotoğrafı çektiren grup, olaysız bir şekilde dağıldı. 



Editör: TE Bilişim