Covid-19 testi pozitif çıkan Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, şu anda evinde tedavi olduğunu belirterek, “Bu konuda çok duyarlıyım ve kongre boyunca çift maske taktım. Kongreden 1 gün sonra virüse maruz kaldığımı öğrendim ve benim yakınımda duranlar da testlerini yaptırdı. Şimdiye kadar hiçbirinde pozitif sonuç çıkmadı” dedi.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, covid-19’un artık toplumun bir gerçeği haline geldiğini ve zihinlerde gereksiz algılara kapılmanın doğru olmadığını ifade etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nuri Demir, “Covid-19,  konusunda çok hassas ve duyarlıyım. Kongre boyunca çift maskeyle oturdum ve hiçbir zaman çıkarmadım. Maskesiz durma konusunda had safhada dikkat ettim ama bir şekilde geldi. İnsanlar sanki, covid-19 olunca sanki bir suç işlemiş gibi bir algı var. Bu çok kötü ve vatandaş doktora gitmekten imtina ediyor. Korona olma ihtimalini göz önüne alıp hastaneye gitmekten korkanlar var. Bu ayıp bir şey değil. Toplumun hepsi bir şekilde buna maruz kalabilir. Uşak’ta benim korona virüs olduğumu kimse bilmesin diye hastaneye gitmeyen ve yoğun bakımlık olup ölenlerin olduğunu duydum” ifadelerini kullandı.

CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı

Virüsün ayıplı bir durum olmadığını ve erken teşhis ile tedavinin toplumu ve bireyi kurtardığını savunan Demir, “O yüzden bunu ayıplı bir şekilde algılatmak çok büyük bir vebal. Bile bile kimse hasta olmaz veya kaza geçirmez. Ben Genel Sekreterin testinin pozitif çıktığını öğrendim ve bunu duyar duymaz hastaneye gittim. Pazartesi günü test sonuçlarım pozitif çıktı. Şu anda evimde dinleniyorum. Covid-19’dan daha büyük salgın, bu hastalıktan gereksiz yere kaçtığını sanmak ve buna rağmen dışarıda gezmek ve dolaşmak, en büyük hastalık ve vebaldir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim