USAKPORT.COM// Uşak Belediyesi, Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesi’nden kent merkezine ulaşımın bisikletli ve yaya olarak sağlanması için hazırladığı bisiklet yolu projesini, Gülistan sitesi yol ayrımına kadar tamamladı. Projenin Dikilitaş’taki köprülü kavşağa kadar uzanacağını ve kalan kısmın fiziki şartların oluşması için geciktiği ifade edildi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bisiklet yolu, 30 Mart 2014 seçimleri öncesindeki taahhütlerimizden biriydi ve büyük oranda tamamladı. Kalan kısmı da kış mevsimi gelmeden bitirip, tam anlamıyla öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Yolumuz, şu an itibariyle konaklama alanlarına ulaşımı önemli ölçüde sağlamaktadır” dedi.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Uşak Belediyesi, kent merkezinden şehiriçi denetimli halk otobüsleri, servis araçları ve özel otomobillerle sağlanan ulaşım yükünün azalması için, 1 Eylül Yerleşkesi ve Dikilitaş Köprülü Kavşağı arasında, 6 kilometrelik bisiklet yolu çalışması başlattı. Ocak 2017’de başlayan çalışmalar sonunda, bisiklet yolu, Gülistan sitesi yol ayrımına kadar tamamladı. Yolun kalan kısmı, fiziki şartların oluşması için beklenenden yavaş ilerledi.



1 Eylül Yerleşkesi girişinden, Gülistan sitesi yol ayrımına kadar, asfaltlanan yolun 4’te 1’lik kısmı dubalarla bölündü ve yol çizgileri bisikletliler için tasarlandı. Gece görüşünün rahat olması için aydınlatma direklerinin dikildiği bisiklet yoluyla ilgili bilgi veren Başkan Nurullah Cahan, “Yolumuzun kalan kısmını kış mevsimi girmeden bitireceğiz. Fiziki şartlardan dolayı çalışmalar beklediğimizden yavaş ilerledi. Uşak Üniversitesi ve kent merkezindeki ulaşım yükü, eskiye oranla ciddi anlamda azalacak” dedi.

DÜNYA GENELİNDE BİSİKLETE DÖNÜŞ VAR

Bisiklet yolunun kentte ilk defa oluşturulduğunu söyleyen Başkan Nurullah Cahan, dünya genelinde bisiklet kullanımının artmaya başladığını belirterek, “Çok değil 15 yıl öncesine kadar araba sayısı çok azdı. Ekonomide atılan olumlu adımlar, düşük kredi oranları ve diğer imkanlarla birlikte bugün hemen her evde bir otomobilin olduğunu görüyoruz. Sadece geçtiğimiz Kurban Bayramı tatilinde köprü ve otoyollardan 15 milyon aracın geçtiği ifade ediliyor. Bu rakam ekonomik veriler için olumlu, fakat trafik açısından da düşündürücü. Bir çok gelişen ülkede bisiklet kullanımının artığını görmekteyiz.



İstanbul gibi büyük metropollerde faaliyet gösteren üniversiteler, motorlu araçların giremeyeceği ve sadece bisikletle ulaşımın sağlanacağı yollar yapıyorlar. İlimizde de önümüzdeki 10 yıl içinde bisiklet kullanımı çok yaygın bir hale gelecektir diye düşünüyorum. Belediye olarak, değişim ve dönüşüme göre çalışmalarımızı planlıyoruz ve halkımız nasıl daha rahat eder düşüncesiyle hareket ediyoruz” diye konuştu. Öte yandan Başkan Nurullah Cahan, 2017-2018 eğitim yılında öğrencilerin ulaşımını sağlayacak servis ve şehiriçi toplu taşıma araçlarıyla ilgili denetimlerin sıkı bir şekilde yapıldığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim