Şahin Erdoğan il Encümenliğine seçildi

AK Partili Üye İlknur Ertuğrul’un istifası ile boşalan İl Encümenliğine yine AK Parti Karahallı İl Genel Meclisi Üyesi Şahin Erdoğan seçildi.

Uşak İl Genel Meclisi’nde seçim vardı. İşlerinin çokluğu ve sosyal alandaki çalışmalarına daha çok vakit ayırmak için İl Encümenliğinden istifa eden AK Parti Merkez İlçe Üyesi İlknur Ertuğrul’dan boşalan üyelik için seçim yapıldı. CHP Grubundan Selim Saka ve AK Parti Grubundan Şahin Erdoğan’ın aday gösterildiği seçimlerde ipi göğüsleyen Şahin Erdoğan oldu.

ANNELER GÜNÜ KUTLANDI

İl Genel Meclisi Mayıs Ayı 3. Oturumu Meclis Başkanı Mehmet Nacar’ın, tüm annelerin Anneler gününü kutlaması ile başladı. Nacar’ın sekreteri Selma Uçan, meclisin tek kadın üyesi olan İlknur Ertuğrul’a çiçek vererek anneler gününü kutladı.

Daha sonra İl Encümenliğinden istifa eden İlknur Ertuğrul’un yerine yeni üye seçilmesi için seçimlere geçildi. Meclis Başkanı Mehmet Nacar, parti grup başkanvekillerine adaylarını sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Gürpınar, adaylarının Şahin Erdoğan olduğunu, CHP Grup Başkanvekili Nadi Sancar adaylarının Selim Saka olduğunu, MHP Grup başkanvekili İbrahim Cevher ise aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Seçilen 18 üyenin görev yaptığı İl Genel Meclisi’nde oturuma katılmayan AK Partili üye Tarık Çoruk, MHP’li üyeler Kürşat Ceylan ve Kudret Erdem oy kullanmadı.

Oyların sayılması sonucunda, Selim Saka 6 oy alırken, 9 alan Şahin Erdoğan İl Encümen üyeliğine seçildi.

KAYLI KÖYÜNDE BULUNAN SU KEMERLERİ TAHRİP EDİLMİŞ

Gündemin bir diğer maddesinde ise; “Banaz İlçesi Kaylı Köyü sınırları içinde tarihi su kemerleri hakkında Uşak Turizm Tanıtım ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon başkanı İbrahim Cevher tarafından okundu. Cevher raporunda şu ifadelere yer verdi:

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

“Komisyonumuz, Banaz İlçesine bağlı Kaylı Köyüne giderek köyün 3 bin 500 metre güneyinde meşe ormanları içinde Kemer mevkiinde yer alan 2 adet su kemerini yerinde gördü. İki dere üzerinde kurulu bulunan su kemerleri hala ayakta olup köprü üzerinde yer alan taştan oyma su kanallarının tahrip edilmiş olduğu görüldü. Su kemerleri hakkında bilgi alınmadı. Konunun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bildirilerek su kemerlenin incelenerek gerekli bilgilerin araştırılmasının uygun olunacağına karar verildi.”

Rapor okuyan Komisyon Başkanı Cevher, “Ne yazık ki su kemerlerinin olduğu yerde tarihi eser kaçakçıları tarafından kazı yapıldığını da tespit ettik. Köylüler, biraz ileride büyük bir tarihi antik yerleşim merkezi olduğunu bize söyledi. Ancak, yol olmadığı için gidemedik.  Bu bölgeye el atılması ve derhal korumaya alınması gerekir” şeklinde görüş bildirdi.

Editör: TE Bilişim