Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
Önemli bir seçime daha giriyoruz… Önümüzde yoğun tartışmalara sahne olacak. Seçim önü ekonomide yaşanan finansal sorunlara karşı yoğun önlem paketleri ortaya kondu. 
Fiyatlarda indirim, yerli üretim mallara teşvik, piyasada spekülasyon yapanlara yönelik tedbirler, otomotiv ve beyaz eşya gibi lüks mallara yönelik KDV ve ÖTV indirimleri, piyasada canlanmayı sağlamak için atılan adımlardı.
Öncesinde faizde yapılan artışlarla TL’nin daha zor ulaşılabilir hale gelmesi ve böylelikle dövize karşı değer kazanması amaçlandı. Faizlerin yükselmesiyle, herkesin borsacı, serbest piyasa uzmanı, ekonomist ve bir o kadar siyasetçi olduğu ülkemizin dört bir yanında yapılan geyik muhabbetlerinde;
-Diyelim ki 100 bin TL paran var, git faize yatır ve ayda 2 bin 500 TL tertemiz cebine koy” gibi muhabbetler ortaya atıldı. (Ki sürdürülebilir bir durum değildir. Ekonomik anlamda balon misali bir gün mutlaka patlayacaktır) 
-Üretmiyoruz abi, üretmiyoruz… 
-Gömdük paraları betonlara, al şimdi yiyin binaları... 
-Gördünüz mü anne annenizin 6+2 tripleksini…

-Tarım baba tarımmm… Anasını satarım dünyanın:) 
Tüm bunların seçimlerle ne ilgisi alakası var diyeceksiniz! 
Tam da bunların yerel yönetimlerle ve dolayısıyla seçimlerle direkt ilgisi var. 
Önümüzdeki dönem, ülke genelinde üretimin daha fazla ön plana çıkacağı ve tüketime karşı formüllerin aranacağı yılları kapsayacak. 
Tasarrufu veya üretimi sadece belli bir kitle yapmayacak ve toplum bu harekete hep birlikte katılacak.
İnsanı birebir ilgilendiren konulardan yerel yönetimlerin soyutlanması düşünülemez.
Yeni dönemde belediye başkanı veya diğer mecralarda görev almak isteyenlerin şimdiden planları ve projelerini bu yönde yapmaları gerekiyor. 
Klasik park, bahçe veya ‘-Size öyle bir mekan yapıcam ki; 10 numara olacak’ tarzında vaatlerin artık tarihteki yerini alması gerekiyor. 
    Başkan olacakların; 
Üretime, istihdama, tasarrufa ve eğitime yatırım yapacaklarına dair projeler geliştirmelerinde büyük yarar sağlayacak. 
Tarıma, hayvancılığa, hayvan sevgisine, güzel ve ucuz malzemelerle yemek yapmaya, bilgiye, eğitime ve vizyona yatırım yapan kentlerin önü her zaman daha açık olacak... 
    Bu konuda daha önce kaleme aldığım yazımın linkini aşağıya atıyorum… 
    SEVGİYLE KALIN…
Ali ARASLI
 
Editör: TE Bilişim