Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!
 
Uşak Valisi Salim Demir, bugün makamında düzenlediği basın toplantısında TEDES ile ilgili önemli bir bilgi paylaştı. TEDES'te ortalama hızın baz alınacağını belirten Vali Salim Demir, sistemi kuran yetkilileri yanına çağırdığını ve bu konuyla ilgili çalışma yapmasını istediğini ifade etti. Vali Salim Demir, basın toplantısında, Uşak-İstanbul hattındaki uçuşlar için de, "İstanbul'da herkes Atatürk Havalimanına inmek istiyor. Orada ciddi bir yoğunluk var ve 3'üncü havalimanı bizim burası için ciddi bir hareketlilik sağlayacaktır" dedi. 

Bir önceki hafta Ankara'da bir dizi toplantıya katıldığını belirten Vali Salim Demir, "Geçen hafta 11 ve 12 Ekim'de Ankara'da valiler buluşması gerçekleşti. Çok yoğun katılımlı ve açılımlar sağlayacağımız program gayet güzeldi. Programa katılan bakanlarımız var ve aynı zamanda Çarşamba günü öğlen saatlerinde sayın Başbakanımız bir öğlen yemeği ikram etti ve bizi kabulleri oldu. Aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızla milletin evi külliye de bir program gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerini dinledik. Bu kapsamda sondan başlamak gerekirse, sayın Cumhurbaşkanımızın ve özellikle tüm Uşaklılara iletilmek üzere selamlarını getirdik" dedi. Devlet büyüklerinin valilerin vatandaşla buluşmasını önemsediklerini kaydeden Salim Demir, "Bundan sonra vatandaşla birlikte olacağımız programlar düzenleyeceğiz. Dün de Banaz'daydım ve şehit polisimizin mevlid-i şerifine katıldık" diye konuştu.  

UŞAK'IN HER NOKTASINA HİZMET EDECEĞİZ
"2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var ve başarı asla tesadüf değildir. Disiplinli ve istikrarlı bir çalışma düzeni içinde olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum" diyen Vali Salim Demir, şöyle söyledi: "Uşak bir ilkler şehri, demiryolu ve karayolu ağında Ege'nin kalbindeyiz. Ege diğer bölgelere göre artıları olan bir noktada. Bunun hedeflerin gerçekleştirilmesi için kullanmak bizim hedefimizde. Toplumsal kalkınma öyle bir şeydir ki çok büyük bir çalışmayı gerektirir. Köylerimiz, kasabalarımız ve ilçelerimizde de yoğun bir çalışmamız olacak. Bizim ana hedefimiz 360 bin nüfusu olan Uşak'ta 360 bin kişinin hayatında bir şeylerin değişmesidir. Bu kapsamdaki çalışmalarımız için bakanlıklar düzeyinde yapmış olduğumuz değerlendirme toplantılarındaki bilgiler ışığında süratle çalışmaya devam edeceğiz".

3'ÜNCÜ HAVALİMANI UŞAK'A FAYDA SAĞLAYACAK
Uşak ve İstanbul hattındaki uçuşlarla ilgili bir soruya yanıt veren Vali Demir, "Bizim havaalanımızın yolcu ihtiyacı yok. Burada 2 tane farklı konu var. Birincisi bizim etrafımızdaki havaalanlarıyla ilgili konular. İkincisi bizim havaalanımızın durumu. Bizim havaalanımızın her hangi bir eksiği yok. Şu anda charter diyebileceğimiz, yurtiçi ve yurtdışı seferleri yapabiliriz. Farklı bir konu var o da şu, İstanbul bizim için cazip geliyor. Şu anda belli bir gelir seviyesi üzerinde olan birisi için Ankara'ya uçakla gitmesi çok cazip değil. İzmir yanımızda ve geriye sadece İstanbul kalıyor. İstanbul'da herkes Atatürk Havalimanına inmek istiyor. Orada ciddi bir yoğunluk var ve 3'üncü havalimanı bizim burası için ciddi bir hareketlilik sağlayacaktır." diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim