CHP Uşak İl Başkanı Opr. Dr. Ali Karaoba, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle verdiği mesajda, engellere yönelik kalıcı ve sorun çözücü politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı

Engellilerin sorunlarına çözüm üretmenin gerek yerel ve gerekse merkezi yönetimin görevi olduğunu anlatan Opr. Dr. Ali Karaoba, “1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla 3 Aralık günü Uluslar arası Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Bir gün hepimiz engelli olabilir ve toplumda engelli olmanın ne demek olduğunu anlayabiliriz. Engellilerin sorunlarına yönelik çözümler bulmak bir insanlık görevidir ve mutlaka yerine getirilmelidir” dedi. 

“Evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları, engellilerin önündeki toplumsal engelleri kardırmalıdır” diyen Ali Karaoba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engel grubu ve engel oranı ne olursa olsun bütün engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak en büyük hedefimiz olmalıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması sebebi ile tüm engelli vatandaşlarımızın önlerindeki "engellerin" aşılması ve onlara eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için mücadele ederek, engellerin ortadan kalktığı bir yaşam diliyorum.”

Editör: TE Bilişim