Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu

Uşaklı kadınların el emeğiyle hazırladıkları çeşitli ürünlerin yer alacağı Zümra Kadın El Emeği Pazarı; Zübeyde Hanım Caddesi’nde hizmete açıldı. Bir yandan kent ekonomisine katkı sağlayacak yeni merkez diğer yandan da geleneksel ürünleri yaşatacak.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak Belediyesi olarak oluşturacağımız kooperatif aracılığıyla üreten kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini satabilecekleri bir mekan için uzun süredir çalışıyorduk. Bugün Kadın El Emeği Pazarı’mızın açılışını hep birlikte yapıyoruz. Uşaklı hemşerilerimiz ve şehir dışından gelen misafirlerimizle buluşturacağımız bu güzel mekânın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Çakın, Uşak Belediyesi olarak üreten kadınların daima yanında olduklarını belirtti.

Kooperatif çalışmalarında sona yaklaştıklarını ifade eden Başkan Çakın, “İnşallah burada aile ekonomisine katkı sağlayan Uşaklı kadınlarımızın ürünlerini halkımızın beğenisine sunmuş olacağız. Ama bununla da yetinmeyeceğiz, buradan edineceğimiz tecrübe ile birlikte şehrimizin çok daha gözde noktalarında farklı işlere imza atacağız” dedi. Özellikle eski belediye binası içerisinde gerçekleştirecekleri tadilat sonrasında yöresel ürünleri sergileyeceklerini kaydeden Çakın, bu alanda yöresel ürünler çarşısı kuracaklarını; bu çarşıda bulunacak dükkanların önemli bir kısmını ise kooperatif aracılığıyla üretici kadınlara tahsis edeceklerini söyledi.

E-Ticarette Kadınlarımıza Öncülük Edeceğiz

Yöresel ve geleneksel ürünlerin önemine değinen Başkan Çakın, Uşak Belediyesi olarak üretici kadınlara her daim destek olacaklarını belirterek E-Ticaret platformlarında ürünlerin tüm dünyaya tanıtılması ve satışı konusunda öncü olacaklarını kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim