Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

USAKPORT.COM// ÖZEL HABER// 

Koronavirüsle mücadele için ortaya konan çalışmalara azami ölçüde destek veren Uşak Belediyesi, virüsün yayılımını azaltmak ve halkın temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir karar vermeye hazırlanıyor. 
Konuyla ilgili edindiğimiz bilgilere göre, Uşak Belediyesi, salı günleri kurulan Dikilitaş, çarşamba pazarı, perşembe günü faaliyet gösteren sigorta ve cumartesi günü açılan Kemalöz pazaryerlerinin yoğunluğunu azaltmak için; semt pazarlarındaki açık gün sayısını artırmayı düşünüyor. 
Bu doğrultuda semt pazarlarının yoğun olduğu günler kapatılarak uygun olan diğer günlerde açık tutulması, insan sirkülasyonunun en aza indirilmesi, buradaki esnafın da sosyal mesafeye göre dizayn edilmesi hijyenik bir ortamda, vatandaşın temel gereksinimlerini karşılanmasının hedeflendiği öğrenildi.


KENTTE FAALİYET GÖSTEREN BİR GRUP ESNAF TEPKİLİ
Öte yandan sosyal mesafe kuralı gereği, pazaryerlerindeki esnafın sayısının azaltılacağı ancak tüm pazar yerlerinin daha fazla gün açık olacağı bilgisine ulaşıldı. Esnafın zarar ederim endişesi ile bu uygulamaya karşı çıktığı fakat belediyenin uygulamadan kesinlikle taviz vermeyeceği öğrenildi.


BELEDİYEDEN ESNAFA DESTEK 
Uşak Belediyesi, hiçbir esnafın mağdur olmaması için de ayrı bir çalışma yapacak gibi duruyor. Bizim edindiğimiz bilgilere göre; belediye, kentteki esnaftan belli miktarda ürün alarak, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtabilir.  Böylelikle, belediyenin hem hijyen kurallarını göz önüne alacağı, hem de vatandaşın gıda teminine her hangi bir engel çıkmayacağı düşünülüyor.  Söz konusu uygulamanın, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan pazaryerleriyle ilgili genelge ve Uşak Valiliği’nce hazırlanacak olan hıfzı sahha kararları doğrultusunda, 7 hafta boyunca sürmesinin planlandığı öğrenildi. 


SU FATURASINI ÖDEYEMENLERE, BELEDİYE GÜZELLİK YAPABİLİR
Öte yandan Uşak Belediyesi’nin su faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için de ayrı bir çalışma yaptığı öne sürüldü. Daha önce su faturalarının ödenmesi konusunda 2 ay öteleme yapılmıştı. Şimdi de su borcunu ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlar için ödeme kolaylığı sağlayacak çalışmalar yapıldığı öğrenildi. Ayrıca Uşak Belediyesi, geçtiğimiz günlerde bir bildirimde bulunarak, önceki dönemlerden su borcu olan abonelere her hangi bir kesinti işlemi yapılmayacağını da duyurmuştu.
 

Editör: TE Bilişim