Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
HAK İŞ Uşak İl Temsilcisi Recep Sorkun, Uşak Belediyesi’ne bağlı UTAŞ’ta işten çıkarılan işçilerle yönetimin anlaşmaya hazır olduğunu ve bu kapsamda bugün itibariyle, 3 işçinin daha önceki hakları kaybolmadan işe geri alındığını söyledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan HAK İŞ Uşak İl Temsilcisi Recep Sorkun, bugün eylem yapan işçilerin de istemeleri halinde belediye yönetimiyle tekrar masaya oturabileceklerini ve uzlaşmanın sağlanması durumunda işe başlayacaklarını belirtti.
Belediye yönetiminin bu kapsamda 3 işçiyi tekrar işe aldığını dile getiren Recep Sorkun, Şeref Özkan, yarın işine geri dönecek. Ömer Özdemir ve Hasan Akar da çıkışları verildiği gün, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışmaya razı olduklarını belirtiler ve işlerine devam ettiler. Bu işçilerimizin hiçbirinin daha önceki hakları kaybolmadı ve aynı şirkette devam ettikleri için sorun yaşamadılar. Bugün eylem yapan işçilerimiz de, gelip belediye bünyesinde çalışmaya devam edebilirler. Sorun yaşayan olursa beni bulabilir ve ne gerekiyorsa yaparız” dedi.
“Belediye yönetimi neden işçileri direk Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevlendirmedi?” sorusuna yanıt veren Sorkun, şöyle söyledi: “Böyle olması durumunda, bu sefer de mobing uygulandığı ifade edilecek diye bir çekince oluştu diye düşünüyorum. Neticede temizlik işlerinde çalışan bir işçinin de mesaileri tam olarak veriliyor ve aylık ortalama 3 bin 500 TL gibi bir maaş eline geçiyor. Sendika olarak çalışan ve emek veren tüm işçilerimizin haklarını savunmaya hazırız”.
 
Editör: TE Bilişim